Távol, de mégis közel robog a HEGYEM-autó…

Nem épp mediterrán körülmények között robogtunk augusztus elején Füzesabony térségébe, hogy újabb HEGYEM-családokkal vegyük fel a kapcsolatot, és szétosszuk mindazt, amit nagy autónk lelkesen elnyelt egy gigantikus élelmiszeráruház parkolójában. A hosszúra nyúlt nap végére komolyan elfáradtunk, de közben büszkén mosolyogtunk is: tizennégy családnak nyújtottunk segítséget, amivel könnyebbé tehettük a nyári vakáció utolsó hónapját. Elkel a segítség, az iskolai felkészülés nem csak a gyermek lelkét, hanem a szülő pénztárcáját is megviseli…

Erdőtelek, Szihalom, Füzesabony, Mezőtárkány, Erdőfarmos – a célpontokként kijelölt települések nevei már nem hangoztak számunkra ismeretlenül…
Szinte valamennyi városkában jártunk már, és ahol nem, arról pedig a HEGYEM egyik legaktívabb munkatársa, Barnáné Úri Kati (első fotónkon) mesélt már nekünk hosszasan és szívfájdítóan.
A szilhalmi határban való találkozásunk azonban mégis mosollyal indult; de hát mivel mással, hiszen a családgondozó és a HEGYEM minden egyes találkája a segítségnyújtás örömét adja mindenkinek, amin még az sem változtat, hogy tudjuk: a világot megváltani nem, csak picit megváltoztatni van erőnk és lehetőségünk.

266_0

Családjaink hasonló örömmel vártak bennünket: hol szünidei beszámoló, hol röpke “kérdezz-felelek” játék tagolta a csomag-kiosztás perceit, így nem csoda, hogy jó hangulatban és a személyesség ritka ajándékával autóztunk családi háztól családi házig a zegzugos utcákban és útvonalakon.

A HEGYEM – mint ahogy eddig mindig – következetesen szeretne segíteni az ezen a környéken élőknek is, így pályázatainkat elnyerő családjainknak sohasem egyszeri, hanem mindig rendszeres segítséget nyújt.
Ezzel, illetve a harcművészeti foglalkozások elérhetővé tételével gondoljuk sikerre vinni szándékunkat: elsősorban a lehetőséget kell megteremteni arra, hogy jó irányba változzon támogatottjaink kicsi világa, nem pedig azáltal, hogy bősz mozdulatokkal “jótét lelkeket” játszunk…

267_0

Barnáné Úri Kati ezt jól tudja.
Nem véletlen, hogy közbenjárására Mezőtárkányból a közelmúltban négy új pályázatot kaptunk, amelyek elbírálása után ezen a túrán már létrejöhetett a személyes találkozás is adományozó és adományozott között.
És mint minden személyes találkozás, ez is megható volt és őszinte: ragyogó szemű gyermekeink azt sem tudták, hova kapjanak a sok finomság láttán.
Emellett azonban a HEGYEM stábja még egy párhuzamot fellelt a szilhalmi, az erdőfarmosi, az erdőtelki és a mezőtárkányi gyerekekek között: legtöbbjüknek ugyan se táborra, se nyaralásra nem futja, ők azonban mégis mosolygósak, és tökéletesen elégedettek a kerti kis felfújható medencéjükkel, a mindennapi poros bringázással és a barátokkal, házi kedvencekkel „elkövetett” csatangolásokkal.

268_0 269_0

Jajjjjjjjjj, és még egy párhuzam: az őszi karateedzéseket egytől-egyig lelkesen várja minden gyermek, és nekünk ennél nagyobb ajándék nem is kell a gondoskodásért cserébe…