Mostantól HEGYEM-kerékpárokkal bringáznak a Fóti Gyerekvárosban

A Fóti Gyerekvárosban jótékonysági rendezvényt szervezett a Duna Televízió és a Rendészeti Kiképzők Országos Szövetsége, de a vetélkedőkkel, előadásokkal tarkított programhoz csatlakozott a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom is. A HEGYEM 7 darab vadonatúj kerékpárral – és hozzá védő-felszereléssel – lepte meg a kis gyerekcsapatot.

Erdei „Madár” Zsolt, Kiki, Caramell, Irigy Hónaljmirigy, LL Junior – csak néhány illusztris név azok közül, akik felléptek a rendezvényen, és előadásaikkal, szavaikkal kizökkentették a gyerekváros lakóit a mindennapokból.

61_0

62_0

A Duna Televízió monstre, több órás élő adásban számolt be a rendezvényről, így ország-világ láthatta, ahogy a lurkók átveszik azokat a kerékpárokat, amelyeket a HEGYEM ajánlott fel és adott át a gyerekeknek.
– A HEGYEM születése óta rengeteg tapasztalatot szereztünk. De azt gondolom, hogy mindent felülír az a következtetésünk, hogy szeretettel bármit el lehet érni. Ez a legfontosabb, és a HEGYEM eddig is és ezek után is ennek a szellemében dolgozik – válaszolt Boros Mónika, a HEGYEM főmunkatársa a riporteri kérdésre, amely azt tudakolta: mi a legfontosabb üzenete a szervezetnek és eddigi munkásságának?

A gondolatsorhoz csatlakozott Erdei Madár Zsolt is, akik elmondta: szörnyülködve nézzük a külhoni nyomort és szegénységet, a HEGYEM viszont itt, Magyarországon szeretne segíteni mindazoknak, akik rászorulnak.

63_0

Zsolt nem az interjúban szólalt meg először: az ő szívmelengető beszéde nyitotta meg a rendezvényt, hogy az később a közös bemelegítő tornával folytatódjon. Ezek után kezdődtek az ügyességi versenyek, amelykben a kerekesszékes gyerekek is részt vettek; kötélhúzás, bringás szlalom, sok-sok póbatétel szórakoztatta a kicsiket.

64_0

A játékok szünetében léptek fel az előadók. Kiki a gyerekek között énekelt, és a sorokat együtt énekelték vele a srácok; az Irigy Hónaljmirigy műsorát pedig végig hangos kacagás kísérte – a csapat fergeteges műsort rittyentett.

65_0

Caramell kellemes hangja betöltötte az óriási rétet, lenyugtatva a közönséget, de mire L. L. Junior színpadra került, már újult erővel csápoltak.
A rendezvény végén kupákkal, oklevelekkel és érmekkel jutalmazták a versenyek győzteseit, akik minden törődésért hálásak voltak.

66_0

67_0

A HEGYEM a későbbiekben is szeretné segíteni a Fóti Gyerekvárost: a közeljövőben harcművészek tanítják majd az arra fogékony gyerekeket a „település” tornaszobáiban.
Sőt – terveink szerint – sportszerekkel is meglepjük a kis lakókat.