Távol-keleti harcművészek lépteit verte vissza a Gemenc

Az Öt Elem Wushu Egyesület idei, Fadd-Domboriban megtartott edzőtáborába két fiatal srác jutott el a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom és a Fészek Egyesület segítségével, ahol a Shaolin Kung-fu és a Tai Chi alaptechnikáival ismerkedtek meg. Beszámoló következik a rendező egyesület elnökhelyettesétől.

“Egyesületünk az idei edzőtáborába két fiatal gyereket vitt le a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom és a Fészek Egyesület ajánlásával. E két fiatal, Mák Balázs és Rab Zsolt a táborban megismerkedhetett egyesületünk által képviselt néhány sportággal, amely jelen esetben a Shaolin Kung-fu és a Tai Chi.

57_0

58_0

Az idei edzőtábort a festői szépségű Fadd-Dombori Duna-holtágánál tartottuk; az edzőtáborban részt vevők napi négy edzésen vettek részt. Korán reggel egy kis bemelegítés után 1-2 km-t futottunk a Duna partja mentén, ezután pedig energia(chi)-gyűjtő és légzőgyakorlatokat végeztünk fél órán keresztül. Majd következett a reggeli.

9-től 11-ig tartottuk a délelőtti edzést. Itt az alaptechnikákat, a helyes testtartást és légzést, valamint speciális mozdulatokat sajátítottak el, ezért nem csoda, hogy az ebéd ezek után mindenkinek nagyon jól esett. Az ebédet követően szabadidő volt, amelyet ki pihenéssel, alvással, fürdéssel, vagy esetleg tollasozással, ill. focival töltött.

59_0

A délutáni edzés 3-tól 5-ig tartott. Itt nyújtó- és erőnléti gyakorlatokkal a testet és a szellemet erősítettük. Ezek után nem volt meglepő, hogy a vacsora hamar elfogyott.
Az esti tréningen – amely 7-től sötétedésig volt megtartva – különböző önvédelmi technikákat, alkalmazásokat és meditációt tanultak.
Egyesületünk ezeken felül különböző programokat szervezett. Meg lehetet tanulni a kínai teaszertartást – kóstolóval egybekötve –, és voltunk a Gemenci erdőben kirándulni.
Két kung-fu mester is meglátogatott minket, és előadást, ill. edzést tartottak a számunkra.

Sajnos az egy hét nagyon gyorsan eltelt, de mindenki derűsen és mosolygósan tért vissza a hétköznapokba. Balázs és Zsolt a jelekből ítélve jól érezte magát, és a tábor után is részt vesznek az edzéseinken.

Remélem, hogy kellemesen kikapcsolódtak és rengeteg új élménnyel tértek haza.
Egyesületünk szeretne továbbiakban is részt vállalni a hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeinek a javításában.

Köszönjük és örülünk, hogy segíthettünk!

60_0

Parragh Csaba
elnőkhelyettes
Öt Elem Wushu Egyesület”
www.otelemwushu.hu

Kedves Csaba!

Mi is nagyon örülünk, hogy egymásra találtunk.
Az egész Mozgalom nevében mondunk köszönetet a segítségéért, és erdeményes, hatékony együttműködést kívánunk magunknak!

A HEGYEM