Veres Ricsinek nem kell félnie…

A HEGYEM által támogatott Veres család számos dicsőséges pillanatot okozott már, és vélhetően a sorozat nem szakad meg egyhamar. Legutóbb a legidősebb srác, Ricsi a pekingi I. Küzdősportok Világjátékán szerzett bronzérmet. Ami miatt azonban leginkább itt vagyunk: a családnak a normális működésért is napi harcot kell vívnia… Interjú következik.

– Az I. Küzdősportok Világjátékát óriási érdeklődés kísérte – ez volt gyakorlatilag az első, harcművészeteket összefűző, olimpiai szintű megmérettetés. Hogyan élted meg a versenyt, és hogyan értékeled a teljesítményed?

– Fantasztikus szervezésben egy csodálatos versenyt tudhatunk magunk mögött. A vége nem sikerült úgy, ahogyan szerettem volna, mivel “csak” bronzérmes lettem, de rengeteget köszönhetek a versenynek! Azt hiszem, most jöttem rá igazán: nem a csúcsra jutni nehéz, hanem ott maradni… Ezért sokkal, de sokkal keményebben edzek majd ezek után.

33_0

Veres Richárd 3-szoros korosztályos kick-box világbajnok, Európa-bajnok; felnőtt korosztályban 2-szeres világbajnok és Európa-bajnok

– Pedig edzésből most is kijut bőven… Milyen lemondásokkal jár a rengeteg tréning, és mit ad cserébe a munka?

– Nem gondolom, hogy lemondásokkal járna, hiszen ilyenkor is a testvéreimmel lehetek, aminél nem sok fontosabb dolog létezik a világon. És hogy mit kaptam? Rengeteg mindent! Nagyon hálás vagyok érte, hiszen olyan csapatban dolgozhatok, ahol mindenki a testvérem, ahol mindenkit szeretek és tisztelek. Tudom, hogy bármikor számíthatok a segítségükre, és nagyon jó érzés egy ilyen nagy és csodálatos családhoz tartozni.

– A “kis” családban te vagy a rangidős. Apró villanások, rivalizálások azért beleférnek a mindennapokba?

– Nagyon jó érzés tudni, hogy a testvéreid felnéznek rád, és példaképük lehetek. Ennek ellenére tudom, hogy – ahogy én is –, ők is a legjobbak szeretnének lenni, és ennek szellemében edzenek. Kimondva nincsen, de én lennék a legboldogabb bátyó, ha az én céljaim megvalósításában ők gátolnának meg a versenyeken. Mert akkor ez azt jelentené, hogy ők lennének a legjobbak ebben a sportágban.

– A küzdősport, ami kapocs…

– Igen! És még mi minden! Számomra a kick-box a fényt jelenti. Itt más lehetek, mint egy átlagember, itt kiemelkedhetek a tömegből! Minden pillanatot élvezek, amit a kick-boxnak szentelhetek. Ez a sport az életem és a szerelmem.

3_0

– Miben tud segíteni neked, nektek a HEGYEM? Miben segített eddig?

– Minden hónapban élelmiszet vásárolnak nekünk,de ezen kívüll segítettek, hogy ott legyünk az edzőtáborunkban, hogy a világbajnokságra is kijuthassunk testvéreimmel. Nekik köszönhetően védőfelszerelésekben sem volt hiányunk…

– Mennyiben változott meg az életed, életetek, mióta pártfogolnak benneteket?

– Talán az a legfontosabb, hogy nyugodtabban tudok felkészülni a versenyekre. Mert tudom, hogy nem kell félnem, hogy esetleg nem tudok ott lenni, ahol kellene, és nem tudok megmérkőzni a világ legjobbjaival, ami elengedhetetlen a fejlődéshez.