KÖSZÖNJÜK! Madár gyönyörűen búcsúzott a ringtől

Erdei Zsolt (34–1–0, 18 K. O.-T. K. O., szervezetünk Nagykövete egyhangú pontozással nyerte a kecskeméti Ferobox Event gála főmérkőzését, így az ő derekára került a WBO Europe díszes öve. A több ezer szurkoló által biztatott Madár győzelme nem volt kétséges. A HEGYEM gyerekek a mérkőzésen is kiemelt figyelmet kaptak.

A 39 éves „Madár” két súlycsoportban is vb-övig jutott klasszis szemkápráztató győzelemmel búcsúzott az aktív pályafutásától.

Erdei 10 meneten keresztül, végig irányította a grúz Shalva Jomardashvili (36 győzelem – 7 vereség) elleni küzdelmet. Lazán, gyorsan, sok balegyenessel, de eddig – kevésszer látott módon – gyakran sokütéses kombinációkkal is operált.
A küzdelem során nem volt leütés, sőt, egyik bunyós sem került veszélybe.
A meccs előtt és végén két HEGYEM gyermek vitte Madár korábbi övét a bokszoló mögött – részletes, fotós beszámolónkat később olvashatják.

„Köszönöm szépen mindenkinek” – fogalmazott Erdei Zsolt a küzdelmet követően. „Szép búcsút szerettem volna, remélem mindenki elégedett volt a mai produkciómmal. Maradok az ökölvívás mellett, edzőként. Balzsay Karcsinak üzenem: gyógyulj meg, veled vagyunk!”

A Nemzeti Sportnak Madár elmondta: „Sokan azt gondolták, hogy ha nyerek, akkor nem hagyom abba pályafutásomat. Nos, biztos vagyok abban, hogy nem lesz folytatás!”

„A fizikai felkészülés már fáj, sok év után már nem megy úgy, mint régen. Ezzel együtt nincs bennem hiányérzet, és hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen pályafutással ajándékozott meg”– tette hozzá a korábbi világbajnok.

Madár meccse előtt Bedák Zsolt kiütéssel legyőzte a grúz Dzsordzsi Gacsecsiladzét, ezzel megszerezte a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét. A 30 éves magyar öklöző az első pillanattól uralta a tízmenetesre tervezett találkozót, és az utolsó három percben padlóra is küldte ellenfelét.
Bedák egyetlen korábbi profi veresége mellett pályafutása 20. győzelmét aratta, míg riválisa 13 sikere és egy döntetlene mellett tizedik alkalommal kapott ki.