Renátára és Attilára is figyelt az Erdeit búcsúztató Magyarország

Erdei Zsolt búcsúmérkőzése – Március 8., Kecskemét

Kint még hosszú sor kígyózott, amikor a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok halljában több HEGYEM aktivista már azon szorgoskodott, hogy Erdei Zsolt búcsúmérkőzésén minél több helyen és formában tudjunk magunkról hírt adni. A csapat tagja volt az a két gyermek is, akik később Zsolt bajnoki övét vitték a közönség előtt, miközben a világbajnok a ringbe tartott. Talán mondanunk sem kell: a gála hangulata mindenkit lenyűgözött – ezernyi tapsorkán, ezernyi mosoly, ezernyi könny búcsúztatta a példátlanul eredményes magyar bokszolót, a HEGYEM Nagykövetét.

Már jóval a kezdés előtt hosszan kanyargott az a vendégsor, amely be akart jutni a Ferobox Event Gála főmérkőzésére, a tízmenetes, a WBO Európa-bajnoki övéért kiírt összecsapásra.
A hatalmas érdeklődés nem volt véletlen: a meccset Magyarország eddigi legsikeresebb profiboksz bajnoka, Erdei „Madár” Zsolt vívta a grúz Shalva Jomardashvilivel.
Zsolt a búcsúmérkőzésére készült – méltón szeretett volna elköszönni szeretett rajongóitól.

A HEGYEM szombati főszereplői: Ruszkai Renáta és Kovács Attila

Az elmúlt hetekben sokat titokzatoskodtunk azzal kapcsolatban, hogy a HEGYEM hogyan vesz majd részt a rendezvényen. Azok előtt, akik szombaton este beléptek a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba, ez többé már nem volt titok.
A HEGYEM külön standot kapott, ahol plakátokkal, szórólapokkal hirdettük a tevékenységünket.
Sőt lehetőséget kaptunk arra is, hogy minden szurkolónak személyes adjuk át a brossúránkat, illetve a mérkőzés közben a kivetítőn is megjelenthettek mozgosító plakátjaink, illetve azok a filmecskék is, amelyek kockáin maga Madár kéri a vendégeket, küldjenek SMS-t a szervezetünknek.
A gálán sok érdeklődő kérdésre válaszoltunk (hogyan lehet kapcsolatba kerülni velünk; hogyan tudnak segíteni nekünk…), úgyhogy elégedetten konstatáltuk: a szurkolók nemcsak Zsolt ringbeli, hanem közéleti szereplését is fontosnak, követendőnek tartják.

Az SMS-ek tehát jöttek, a szurkolók egymás után biztatták a ringben fellépő bokszolókat, fél tízkor az MTV élő adásának köszönhetően pedig már az egész ország nyomon követhette az eseményeket.
Legelőször Bedák Zsolt tízmenetes mérkőzését, amely egy parádés kiütéssel ért véget.
A grúz Dzsordzsi Gacsecsiladze előtt – miután feltápászkodott a padlóról… – világossá vált: „Kisbedák” megszerezte a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét.

A HEGYEM a meccs közben már javában készült a kulisszák mögött.
Hála hírnevünknek ugyanis lehetőséget kaptunk arra, hogy két gyermekünk Madárt a ringhez kísérje, kezükben egy egykori hódítás emlékével, egy remekbeszabott bajnoki övvel.
Az óriási megtiszteletésben két kitüntetett gyermekünk részesült: Ruszkai Renáta és Kovács Attila.
Mindketten Szegedről érkeztek, és példás módon vallják magukéknak a HEGYEM hitvallását.
A rendezvény alatt is készségesen osztogatták szórólapjainkat, és megadóan tűrték a fotósok beállításait is.
Izgultak, de azt gondoljuk, hogy vannak helyzetek, amikor nem lehet nem izgulni…

Szóval a feszültség tapintható volt – pláne akkor, amikor a felvezetésekben újra lejátszották a filmünket, és a színfalak mögött megjelent Madár.
A gyerekek kézbe kapták az övet, beálltak a bajnok mögé, és arra vártak, amire tízmillió magyar: szólaljon meg a „Szállj el, kismadár!” nóta, és elinduljon a menet.
Ez hamarosan meg is történt, taps, fütty és buzdító kiáltások után bevonult a HEGYEM Nagykövete, és megkezdődött a mérkőzés…
Az a mérkőzés, amely újra bizonyította: a 40-dik születésnapjára készülő Madár remek technikai készségekkel rendelkezik, és már a meccs elején egyértelművé tette, hogy a hősiesen küzdő grúz “tanknak” szemernyi esélye sincsen.

A tízmenetes meccsen Madár egyhangú pontozással győzött, és így megszerezte pályafutása 34. győzelmét, egyben a WBO Európa-bajnoki övét.

A közönség felállva ünnepelte a bajnokot, az eredményhirdetésre pedig a ring újra megtelt. Sportvezetők, államférfiak érkeztek a szorítóba, ahol Madár megköszönte a támogatást, és miután a WBO elnökétől „A legsikeresebb magyar profi bokszoló” címet is megkapta, a tisztelet hangján meghajolt Fritz Sdunek edző előtt, és elköszönt a közönségtől.
A felemelő pillanatokban gyermekeink újra mellette álltak.

Azt gondoljuk, hogy HEGYEM életének legboldogabb perceit élhették át…


És a végére a tisztelt olvasó engedjen meg még egy megjegyzést.

A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom ezúton is szeretne gratulálni és tisztelegni Erdei Zsolt pályafutása előtt.
Tiszta szívből köszönjük azokat az élményeket, amelyeket a pályafutása során kaptunk, és tiszta szívből reméljük, hogy még nagyon sokáig dolgozhatunk egy új, sikeres sportgeneráció felnevelésében.
Köszönjük, Madár!