Ott voltunk, ahova tartozunk, ott vagyunk, ahol szeretnénk…

MAX2014, I. Harcművészeti és Küzdősport Expo

Hazánk legelső harcművészeti expóját nem lehetett kihagyni… A professzionális, minden elemében kulturált és élvezetes rendezvényen ugyanis a HEGYEM is képviseltette magát. A gyerekeinknek remek tanáraik voltak, a küldetésünkről sokaknak sokszor tudtunk mesélni, a lurkók pedig izgatottan és büszkén vették tudomásul, hogy újra ők vannak a középpontban.

Pezsgő élet, kőkemény harcosok, mesterek és küzdelmek, meglepően sokrétű és nyüzsgő tömeg (még babakocsis anyukákat is láttunk…), rengeteg tatami, sok látnivaló… – a MAX2014, Magyarország első Harcművészeti és Küzdősport Expója változatos és színes programkínálattal várta vendégeit a SYMA Csarnokban.
Volt itt minden, ami meghatározza a harcművészek mindennapjait testi és a lelki vonatkozásban egyaránt; itt volt mindenki, akitől lehet és érdemes tanulni.

A funkcionális zónában az R-Mednél ki lehetett próbálni a kettlebell-t, a TRX-et és sok egyéb funkcionális eszközt, de itt rendezték meg a kötélhúzó-versenyt is, amire nagyon sokan vállalkoztak.

A kiállítók jól promotáltak, a különböző stílusok látványos bemutatókat tartottak, a versenyeken pedig jól felkészült harcosok feszültek egymásnak. A cél az volt, hogy a budo, a “harcosok útjának” minden szegmensét a nagyközönség elé tárják a szervezők a felkészülésektől a megmérettetésekig.

A tradicionális és modern küzdősportok szinte valamennyi stílusa jelen volt – nem titkoltan mindenki szerette volna megmutatni, hogy ő mit tud, hogy ő miben jobb, mint a másik.

A szemfüles látogatók az érdeklődő bóklászások és a nyilvános edzések során számos közös fotót készíthettek kedvenc sztárjaikkal, a legbátrabbak pedig „face to face” edzhettek velük, amire minden bizonnyal egy életen át emlékezni fognak; a tapasztalat jelentősen hozzájárulhat karrierjük naggyá tételéhez.
Például együtt edzhettek Karacs Attilával (K1), Balzsay Károly és Erdei Zsolt ökölvívóval, de Szénási Zsolt (8. DAN), a kyusho avatott mestere is remek miniszemináriumot tartott az érdeklődőnek.

Ebben a „mezőnyben” épített standot a HEGYEM is, ahova az előbb említett mesterek szívesen ellátogattak, de mellettük ott találtuk természetesen a Mozgalom alapítóját, Gubacsi Attilát, a III. HEGYEM Szeretet Tábor vezetőjét, Büki Péter (5. DAN) judomestert, valamint a karácsondi és a szegedi harcosainkat is.

A legtöbbet fogalalkoztatott sztár természetesen Erdei “Madár” Zsolt volt, aki túl azon, hogy mindent megnézett és mindent kipróbált, lendületes és jól kivitelezett edzést tartott a HEGYEM-koszorúban, amihez rajtunk kívül több tucatnyian csatlakoztak.
Nem véletlen, hogy a hatalmas hangárban nagy volt a hangzavar, pláne akkor, amikor a látogatók és a harcművészek egymás ellen feszülve próbálták leküzdeni az aktuális feladatot.

Fontos megemlítenünk, hogy a MAX2014 jóvoltából a HEGYEM Mozgalom saját standot is kapott, gyermekeink pedig ingyen vehettek részt az eseményen.
Sőt arra is lehetőségünk volt, hogy a közönségnek a szervezetünket is bemutassuk: molinók, szórólapok, apró tájékoztatók hirdették azt: mivel és hogyan foglalkozunk a karitatív szektorban.

A látogatók személyesen is támogathatták a HEGYEM-et: aki adományozott, “21 szamuráj” című könyvet kapott ajándékba.

Nem voltak kevesen – mindenkinek köszönjük a felajánlást!

FOTÓK: HEGYEM, R-MED AKADÉMIA (FaceBook)