Zutty a nyakba… Köszönjünk a harcművészek jeges adományait!

HEGYEM Ice Bucket Challenge

Zajos-kacagós sikerrel és számszerűsített eredménnyel zárult a Mozgalmunk alapítója által elindított „HEGYEM Ice Bucket Challenge” akciósorozat. A jeges víz-őrület során több magyar harcművész válaszolt igen demonstratívan a kihívásokra, és számos felajánlás érkezett a gyerekeinknek. Köszönet, respekt mindenkinek!

„Az ALS Foundation EGY VÖDÖR JÉG és JEGES VÍZ A NYAKBA kampánya az idegsejteket megtámadó végzetes betegségre, az amiotrófiás laterálszklerózisra és a SEGÍTŐSZÁNDÉK fontosságára hívja fel a figyelmet. Mostanra az Ice Bucket Challenge minden “őrültje” maga választja meg a támogatandó célt vagy közösséget. Én a Hegyem Mozgalom gyerekeit támogatom 100 liter tej ellenértékével.”
Így szólt Gubacsi Attila Facebook-bejegyzése, és utána már csak azt láttuk, hogy a karatemester három vödör jeges vizet önt a nyakába…

A teljes videót itt nézhetik meg. Érdemes 🙂

Az akció előtt az Atemi Dojo vezetője a kihívottakat is megjelölte, akik ezek után egymás után posztolták a kihívást teljesítő felvételeket.

Bíró János, Pálfai Károly, Ferencz Róbert sikeres próbatételeit itt lehet megnézni:

Az akció híre azonban tovább terjedt.
A közösségi oldalnak köszönhetően sokan álltak az akció mögé, és nyakbaborítással, illetve jelentős pénzadományokkal álltak ki a Mozgalom célkitűzései mellett.
Köztük volt éldául Shihan Réti István, a Zen-Do Kyokai (Akadémia) elnöke is, aki a full-kontakt szakág nevében 20.000 forintot ajánlott fel „a gyermekek élelmezésére vagy egyéb nemes célra”.

A Zen-Do Kyokai mesterei Facebook-bejegyzésükben azt is leírták: „A jövőben is fogjuk támogatni a szervezet munkáját!”

Teljes videó itt:

„Tanításaid évtizedek óta tanítványok százainak szolgálnak szellemi táplálékul. Nagy teher egy előttünk járó Mester útmutatási-felelőssége! Nagyobb mint egy nagy dézsa jeges víz, vagy jégkocka nyaki terhelése. De Te mindkettőt bizonyítottan ZEN Mesterhez méltóan, rezzenéstelen arccal viseled. Köszönjük Sensei!” – reagált a szervezet nevében az alapító, és ehhez csak azt tesszük hozzá:

…gyerekeink nevében köszönjük mi is, a pénz rendben megérkezett, és hamarosan élelmiszeradományként folytatja életét…