VILÁGHÍR! Madár az övén is képviseli a HEGYEM-et!

Boksz- és médiatörténelmi jelentőségű megállapodás született: Erdei „Madár” Zsolt a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű torna első fordulójában HEGYEM-nadrágban lép szorítóba. A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nagykövete az önzetlen segítségnyújtás szükségességére és a Mozgalom küldetésének fontosságára akarja felhívni a figyelmet.

„HEGYEM” – ezt a feliratot hímezik arra az övre, amit Erdei Zsolt többszörös profi világbajnokunk a következő mérkőzésén visel.
Zsolt felajánlása óriási jelentőséggel bír: a március 30-ai, a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” négyestorna első fordulóját ugyanis több tízmillióan kísérik majd figyelemmel, ezért a rendezvénynek hatalmas hatása lehet a civil szervezet életére.
– Ez lesz az eddig használt legszebb övem… Európa egyik ikonikus városában, egy hatalmas érdeklődéssel kísért rendezvényen a médiamunkások, tévénézők, a szurkolók egyaránt azt fogják kutatni: vajon Madár milyen szervezetet támogat ilyen büszkén és elkötezetten?! Reményeim szerint ez az öv nagyon sokat segít majd a HEGYEM megismertetésében, és ezáltal sokat segít azoknak a hátrányos helyzetű magyar gyerekeknek, akiket a Mozgalom már három éve támogat.

Ilyen típusú felajánlásra eleddig még nem nagyon akadt példa – a kiemelt bokszrendezvényeken a sportolók leginkább kereskedelmi reklámokkal ellátott öltözetben lépnek szorítóba.
Ez azonban most másképp lesz: Zsolt egy civil kezdeményezés reklámozását fontosabbnak tartja, minthogy forintosítható haszonra tegyen szert a felületek értékesítésével.
– Ez egy példaértékű és rendkívüli felajánlás, és nagyon köszönjük a HEGYEM gyerekek nevében. A HEGYEM-nek szüksége van a segítő kezekre, az olyan harcosokra, akik a mai világban figyelembe veszik a rászorulók érdekeit, és ha tudnak, segítenek. Nekünk fontos a szlogenünk: Küzdj Másokért!” – kommentálta a hírt Gubacsi Attila, a HEGYEM alapítója.

A két súlycsoportban is világbajnok profi ökölvívó, Erdei Zsolt (33(18)–0–0) 2013. Monacoban lép szorítóba március 30-án. Madár az orosz származású Denis Grachev (12(8)–1–1) ellen mérkőzik meg. A négyestorna másik találkozóján Edwin Rodriguez (22(15)–0–0) és Ezequiel Osvaldo Maderna (19(13)–0–0) csap össze.
A két meccs győztese július 13-án találkozik egymással.

Erdei februárban és márciusban Németországban és Magyarországon készült régi edzője, Fritz Sdunek irányítása mellett.
– A szakmai felkészülés ugyanúgy fog zajlani, ahogy eddig megszokott volt. A mérkőzés hetében utazunk ki Monacoba, és bízom benne, hogy győztesként térünk onnan vissza – nyiltakozta nemrég Zsolt, és semmi okunk kételkedni abban, hogy a torna első fordulójában magabiztosan uralja majd a ringet.