Újra Karate Maraton, és mi újra ott leszünk!

Idén, 2015-ben is lesz Karate Maraton! A már negyedik alkalommal sorra kerülő rendezvényt március 28-án rendezik Szigetszentmiklóson. A rendezvény az idén is felvállalta a HEGYEM Mozgalom támogatását: minden egyes felvarrható Karate Maraton logó eladásából 500 Ft-tal járulnak hozzá a hátrányos helyzetű gyermekeink segítéséhez. A HEGYEM karatékái természetesen most is ott lesznek…

„Kedves Sportbarátok!
Ezúton szeretnélek hivatalosan is meghívni Benneteket a IV. Karate Maratonra! Gyertek és legyetek részesei ennek a nem mindennapi kihívásnak! 320 résztvevő, 22 stílusszervezet, soha nem látott összetartás, leírhatatlan hangulat, és felejthetetlen élmények. Nehéz szavakat találni arra, mit is jelent számunkra a Karate Maraton, és az, hogy évről évre egyre több résztvevőt köszönthetünk” –
írja meghívójában Szappanos Zoltán (2.DAN) kyokushin karatemester.

Részvételi űrlap és jelentkezés itt
.

Szappanos Zoltán 2012-ben hívta életre a Karate Maraton elnevezésű rendezvényt, amelyen a résztvevők 14 óra alatt harmincezer technikát teljesítenek. Ezt úgy kell elképzelnünk, hogy a sportolók harmincezer karate technikát (tízezer ütést, tízezer rúgást és tízezer védést) teljesítenek több mint tíz óra leforgása alatt, 10-szer 47 perces etapok során, 13 perces szünetekkel.
Egy etap háromezer technikát jelent. Lássuk, hogy sikerült ez tavaly:

Tavaly már több mint háromszázan (három nemzetből 330-an, 22 stílusszervezetet és 51 dojót képviselve) vállalták a kihívást. A rendezvény már évek óta egyesíti a magyar karate erejét, hiszen az összetartást hivatott szimbolizálni – és ezért is demonstrálja a közös, elkötelezett munkát.

Fontos tudnunk, hogy a rendezvény tavaly támogatta először a HEGYEM Mozgalmat: minden, a helyszínen eladott egyes felvarrható Karate Maraton logó eladásából 500 Ft-tal járultak hozzá a hátrányos helyzetű gyermekek segítéséhez.

Ez az idén is így lesz, akik részt vesznek a megpróbáltatáson, újra segíthetnek szervezetünk küldetésének beteljesülésében.

A HEGYEM alapítója-vezetője – a gyerekek háláját kifejezve – a Mozgalom folyamatos támogatásáért Szappanos Zoltánt 2014-ben a HEGYEM „Diplomatájává” avatta.