Új élet, új otthon – Csizmadiáék a HEGYEM-mel költöztek

A HEGYEM segítségével és támogatásával a hónapokkal ezelőtt az Árpád híd alatt megtalált Csizmadia család végre el tudta hagyni régi, leromlott otthonát, és most beköltözhetett érdi házába. Ezzel egy történet lezárult, ugyanakkor egy másik elkezdődött, mivel a családnak a ház fenntartáshoz elengedhetetlen a Mozgalom támogatása, amely az otthonteremtésen túl azt is jelenti: a gyerekeknek folyamatos edzési lehetőségeket biztosít.

Alig van jelölve a térképen a csendes érdi utca, öt embernek mégis ez a darab föld most a „világ közepét” jelenti. A Csizmadia család nehéz sorsát a HEGYEM ugyanis azzal is tudta támogatni, hogy sikerült új otthont találnunk számukra.

49_0

Első látogatásunk nemrég ért véget, büszkén és gyorsan írjuk e sorokat.Kicsi, ütött kopott házikó, művelésre, gondozásra váró nagy kert fogadott bennünket, de a három boldog gyerkőc mosolyogva vezet bennünket új birodalmukban. Apró kutyus és egy kézről-kézre járó, folyamatosan gyomrozott kiscica is velünk tart.

A család boldog és nyugodt: hiszen mostantól nem az Árpád híd alatt töltik mindennapjaikat, nem ingáznak vonatok eldugott szegleteiben faluból nagyvárosba, hogy minimális szükségleteiknek megteremtsék a hátteret.
Sok mesélnivalójuk van. Folyamatosan egymás szavába vágnak, azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket. Áradoznak a karatetáborról, ecsetelik a jövőbeli edzések lehetőségeit, majd előre lelkendeznek arról az iskoláról, ahova szeptembertől járnak majd.

51_1Persze bemutatják karatetudásukat is; naná, hogy veszekedés lett a vége… Nem csoda, hogy nehéz volt összeszedni a lelkes kis csapat tagjait, hogy bevásároljunk. Öröm volt teljesíteni a szerény kívánságaikat, becsempészni a kosárba némi egészséges élelmiszert is a nehéz magyaros áruk közé.

Erzsi, István és Márk – még mindig az elmúlt hónapok történéseit mesélve – cipelte a házba a táskákat, majd a konyhában azt is elmesélték a szülőknek, hogy meglepetésként Erzsi sapkát és nyári ruhát, a fiúk pedig corn flakes-t és rágót kaptak.

Hosszú percekig búcsúzkodunk, de tudjuk, hamarosan újra jövünk.
Az otthon ugyanis most óv és véd, de a ház fenn-, illetve megtartásában, valamint a gyerekek harcművészeti oktatásában a HEGYEM továbbra jelentős szerepet vállal.