Üdvözletünket küldjük… Újra tábor, újra együtt, újra napló

IV. HEGYEM Szeretet Tábor, 1. NAP

A HEGYEM Hírvivője épp most ért haza Salgóbányáról, a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom negyedik Szeretet Táborából. Hozott élményeket és fotókat – ezeket közli most sorban :). Ma, azaz pénteken már a tábor harmadik napját töltik a gyerekek, akik az elkötelezett mesterek, szakemberek és önkéntesek segítségével próbálják feledni a megterhelő hétköznapok egyhangúságát a nógrádi hegyekben.

Vitathatatlan, hogy a HEGYEM szerdán kezdődő táborában a meterológusokat sokkal többet emlegettük, mint bárki mást…

Mit ígértek? Az történt-e, amit tegnap megjósoltak?, és még hosszan sorolhatnánk, hogy milyen kontextusban bukkant fel a nevük és sokat citált szakmájuk. Erre persze minden okunk megvolt, ugyanis ellentétben az eddigi három táborral, az idén szakadó esőben érkeztünk a Medves Hotelbe, állandó táborhelyünkre.

Esőben érkeztünk, ugyanakkor ennek semmilyen negatív hatását nem érzékeltük; a táborzók elszántan és örömmel fogadták, hogy elkezdődik a HEGYEM 2014-es évének kiemelt rendezvénye.

Ahogyan minden évben, most is az ország különböző pontjairól érkeztek a HEGYEM lurkók: Szeged, Orosháza, Füzesabony, Budapest és a Nógrád megyei térség települései már sokat és sokszor hallhattak rólunk.
Szemlátomást újra remek társaság verbuválódott össze, de azért jelentős változásokat is felfedezhettünk…
Ettől azonban senkise ijedjen meg: a változásokat leginkább centiméterekben és kilogrammokban lehet mérni – a gyermekeink ugyanis nőnek, és ez így van rendjén :).

A Gubacsi Attila (3. DAN) alapító által irányított táborban az idén újra több neves harcművész kapott meghívást, ugyanakkor a megszokott tanári gárda is felvonult.
A mester mellett Büki Péter (judo, 5. DAN), Halász Attila (Wado Ryu Karate, 3. DAN), Veréb Zoltán (Jang Tang Do, 2. DAN) és Lázi József (Shotokan Karate, 2. DAN) munkájára a tábor egész ideje alatt számíthattak a szervezők.

Büszkességgel írjuk, hogy a tábort már az első napon meglátogatta Székely Sándor, a Székely Budo-Sport tulajdonosa is, aki eddigi segítő és támogatói munkájáért megkapta a HEGYEM “Köszönő Oklevelét”.
A hazai harcművészeti szcéna ikonikus alakja évtizedek óta dolgozik a „kiszolgáló iparágban”; gyakorlatilag nincs olyan harcművész Magyarországon, akinek a szertárában ne lenne minimum egy, a Székely Budo-Sport által forgalmazott ruházat vagy éppen sporteszköz…
Székely Sándor megköszönte az elismerést, és tevőlegesen is bekapcsolódott az ünnepélyes tábormegnyitó utáni edzésbe.

Abba az edzésbe, amelyen a tanári karunk mellett Sensei Rohonyi István (IKO3; 4. DAN) kyokushin karatemester is rész vett – intelmei és szakértelme több ponton segítette a gyerekek edzésmunkáját.

Fontos és kiemelt pontja volt az első napnak, hogy körükben üdvözölhettük Papp Péter Juniort is, aki amellett, hogy egydanos kyokushin karatemester, remek énektudással megáldott sportember.

Ezt mi sem mutatja jobban, hogy az általa írt “Kyokushin Way” című dal bejárta a világot, rendszeres kísérőzenéje lett a kyoeseményeknek, és amelynek révén Péter már többször járt Japánban is.

Papp Péter az IKOK Sosai szervezet mestere; miután a megszeppent gyerekeinknek elénekelte a dalt, ő is beállt a sorba, és példás lekiismeretességgel “harcolta” végig az edzést.

Furcsa, de talán jelzésértékű, hogy csak a tábormegnyitóig esett az eső, utána elhallgatott, ahogyan az ottlakó madársereg is, miután száz torokból százszázalékos hangerőn hasított a száz csatakiáltás…