Üdv a csapatban, Gödöllő!

Újabb harcművészeti stílus gyermekei csatlakoztak a HEGYEM-hez. A gödöllői Tai Chi csapat vezetője, Gelléné Siket Edit segítségével közel húsz gyermek fejlődését tudjuk a későbbiekben támogatni. És nemcsak élelmiszercsomagokkal, hanem azzal is, hogy a lurkókat már most meghívtuk a HEGYEM második saját szervezésű nyári edzőtáborába.

Gelléné Siket Edit nem csupán tanítójuk, hanem sokszor anyjuk helyett anyjuk is a gödöllői Tai Chi és Wing Chun csapat csemetéinek.

– A Tai Chi Chuan (jelentése: nagy családi ököl) a keleti harcművészetek lenyűgöző darabja. Nyugalmat, összeszedettséget, harmóniát áraszt. Mindeközben lecsendesíti elménk nyughatatlanságát, erősíti figyelmünket és koncentrálóképességünket – mesélt stílusáról a tanítványból mesterré és mindenki sorsáért felelősséget érző edző.

Talán ennek is köszönhető, hogy a zen-dóban barna öves-fekete csíkos, és a kung-fuban is magas fokozattal büszkélkedő edzőnő – látva gyerekei nehéz helyzetét –, felkereste szervezetünket, hogy támogassuk a klubot, amely komoly anyagi gondokkal küszködik.

A kapcsolatfelvétel után folyamatosan érkeztek be hozzánk a pályázatok.

Az átolvasás-elbírálás közben hamar világossá vált, hogy itt tényleg nem „csupán” harcművészpalántákról van szó, hanem súlyosan hátrányos helyzetű gyermekekről is. Hasonló gondokkal küzdenek ők is, mint eddigi patronáltjaink, mivel a munkanélküliség, a devizahitel-béklyók, a betegségekből adódó problémák ezt a térséget sem kerülik el.

Az iskolában családias a légkör, amit az is erősít, hogy Edit lánya szintén tagja a csapatnak. A csapatnak, amely – Edit megfogalmazása szerint – „ügyes gyerekekből, a keleti harcművészetek iránt elkötelezett tanítványokból áll.”
Itt mindenki komolyan veszi a csapat motttóját: „minden pillanatban a belső szervek és a külső végtagok összhangjára, az ember és a természet harmóniájára kell törekednünk!”

A HEGYEM saját eszközeivel szintén ezt a személeletmódot akarja támogatni: a legegészségesebb és legfinomabb falatokat kínáljuk a gödöllői gyerekeinknek, és már az is biztossá vált, hogy az újonnan érkezők a nyári edzőtáborunkba is meghívást kapnak.