Tettről tettre, mosolyról mosolyra

Megjelent a HEGYEM új almanachja

A fenti címmel adta ki a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) legújabb, az elmúlt egy év szervezeti történeteit összefoglaló kiskönyvét. A kiadványban a HEGYEM 2011 legfontosabb sztorijait meséli el, és hírt ad minden olyan momentumról, amelyek alapjaiban határozzák meg a karitatív szervezet mindennapjait.

„Akit fenntartás nélkül szeretnek, nem lehet nyomorúságos.” Ez a Milan Kunderától származó idézet nyitja a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom 2011-es évének almanachját, ami azonnal jelzi: milyen tételmondat szerint működik a szervezet.

A HEGYEM nagy gondot fordít arra, hogy a külvilág, az érdeklődők, a támogatók és a velük kapcsolatban lévők minél alaposabban és pontosabban ismerjék meg a szervezet mindennapi munkáját. Így ez már a harmadik nagyobb összefoglaló kiadvány, amely – megszokott módon – gazdagon illusztrált formában mesél eseményekről, történetekről, harcművészetről és gyerekekről.

A szervezet a szokásos kronológiai számbavétel helyett a kiadványban egy sajátos toplistát állított fel: az elmúlt egy esztendőben számunkra melyek voltak a legfontosabb, legszebb és legboldogabb pillanatok.

A megosztott tizedik helyen három HEGYEM-sztori áll: a HEGYEM-ünnep Vastag Csabával, a japán földrengés áldozatainak történő adakozás, valamint az a tény, miszerint a HEGYEM a Dél-Alföldön is megkezdte tevékenységét. A kilencedik helyen Madár felajánlása (a későbbiekben a HEGYEM feliratot viseli a bokszövén!) valamint Pártos Csilla jógaterem-megnyitója áll. A nyolcadikon Gubacsi Attila alapító tíz óra alatt elvégzett ötezer felülése, a hetediken pedig a közel hatvan gyermekünknek rendezett Tropicariumbeli Mikulásünnepség szerepel.

Utána következik gyerekeink parlamenti vendégeskedése, az ötödik helyen pedig az Invitel karácsonyi akciója áll, amely során a távközlési cég szervezésében tízmillió forintos adomány gyűlt össze a Facebook-on.

Negyedik lett a HEGYEM bódvalenkei szerepvállalása, míg a harmadik helyre Nicholas Pettas „került fel”, akivel a HEGYEM kilépett a világszínpadra. Az ezüstérmet a felejthetetlen HEGYEM-tábor kapta, az aranyat pedig az egyszerű mindennapok. Hogy miért?

„A mindennapos, de fontos momentumok mindig az adott helyen és adott időben igazolják határozottan vissza, hogy szándékainkat helyes módon igyekszünk megvalósítani” – indokolnak a szerkesztők.

A kiadványt elsősorban azok kaphatják majd kézhez, akik napi kapcsolatban állnak a szervezettel. A HEGYEM azonban ígéretet tesz arra, hogy a kiadvány nyomdai változatát pár héten belül a www.hegyem.hu oldalon is elérhetővé teszi.