Tábori napló V.: Oláh Gergő velünk volt, és ezentúl mindig velünk lesz

III. HEGYEM Szeretet Tábor, Salgóbánya

Negyedik nap, amely azzal zárult, hogy Oláh Gergő, a Karancslapujtőről származó, az egész országot meghódító X-Faktor-győztes meglátogatta a tábort. Jött, látott, győzött – énekelt, küzdött, és átvette a HEGYEM diplomata oklevelét. Gergő érkezéséről nem tudtak a táborlakók, így amikor felvirradt a csütörtök, még csak abban voltak biztosak, „ma sem telik el a nap komoly edzések és szórakoztató programok nélkül”.

Feszes tempót diktált a HEGYEM III. Szeretet Tábora…
Csütörtök délelőtt megérkezett körünkbe a kyokushin karate két kiváló magyar mestere, Hanshi Adámy István (8. DAN) és Sensei Németh Pál (4. DAN).

Akik ismerték a két harcművészt, tudták, hogy unikális dologra számíthatnak, és ez így is történt.
A HEGYEM Hírvivőnek például egy sokat tapasztalt harcos azt mondta az edzések után: “vissza kellene adnom az öveimet, ha ilyeneket lehet még tanulni…”.
A két mester két csoportra bontott társasággal foglalkozott; Hanshi Adámy István a haladókkal, Sensei Németh Pál pedig a kezdőkkel részletezze a stílus fortélyait.

A foglalkozások végén a tábor vezetői színpadra szólították a magyar harcművész társadalom ikonikus tagját, Büki Pétert, a Magyar Budo alapítóját és főszerkesztőjét.
A méltatás nem maradhatott el, és érdemei elismeréséül a HEGYEM felkérte diplomatájává.

A főszerkesztő meghatottan vette át a kinevezést, így a HEGYEM csapat “Büki” vezetéknevű önkénteseinek száma megduplázódott, hiszen az újságíró fia, Ifj. Büki Péter a tábor alapembere.

A csütörtöki nap az utolsó teljes nap volt a táborban. A szervezők ezért úgy érezték, hogy valami emlékezetessel próbálják a 24 órát megünnepelni – és ez maradéktalanul sikerült is.

17 óra. A 160 gyermek és a mesterek ott állnak a küzdőtéren, amikor egy megafonban megszólal az ismerős hang.
A hang után pedig jött a hang tulajdonosa is: Oláh Gergő legfrissebb slágerével köszöntötte a meglepett gyerekeket.

A rajongással vegyes lelkesedést Gergő élvezte a legjobban, aki a pár szavas köszöntés után még a formagyakorlatokba is bekapcsolódott, mielőtt fotózkodni kezdett a gyermekekkel.

Mivel nem volt olyan tanonc, aki ezt kihagyta volna, az idő is előreszaladt, de még így is jutott alkalom arra, hogy Gergő üdvözölje a falujabelieket. Mert azt tudni kell, hogy a HEGYEM egyik fellegvára, Karancslapujtő nemcsak tehetséges harcművészeket, hanem egy különleges hangú énekest is adott az országnak…
A HEGYEM-ben most egymásra találtak – Gergő megkapta diplomata oklevelünket, így olyan társra találtunk, aki bizton sokat és sokszor tud majd nekünk segíteni.

Erről rögvest bizonyítékot is kaptunk, mert Gergő beült a nagy-nagy kör közepére, és egy dob kíséretében rövid koncertet adott.

A koncertet taps követte, a tapsot búcsúzkodás, a búcsúzkodást pedig egy pici lazulás, de csak addig, míg a táborzáró buli el nem kezdődött…
Arról nem írunk, mert táncolás közben nem szokás jegyzetelni…