Tábori napló II.: Bemutatkoznak a szőnyegek varázslói

III. HEGYEM Szeretet Tábor, Salgóbánya

Igazi sztárvendégek részvételével kezdődött meg a III. HEGYEM SZERETET TÁBOR szakmai programja. Az első nap azok a gyerekek voltak a középpontban, akik a középpontokat általában alulról látják, de persze a karatékák sem maradtak tanulnivaló nélkül. Természetesen a kőkemény edzések sem akadályoztak meg senkit, hogy este a megszokott vehemenciával látogassák sorra a rég nem látott barátokat és ismerősöket…

A hivatalos tábormegnyitó után szinte azonnal elkezdődtek a harcművészeti foglalkozások.
Ezt a napot a földharcnak szánták a tábor vezetői. Nem is csoda, hiszen a HEGYEM-gyermekek között egyre több olyan küzdősport-rajongót köszönthetünk, akiknek eszköztárából nem hiányozhatnak a feszítések, fojtások, valamint a különböző eséstechnikák.

A tatami- és a szőnyegfoglalkozásokat a tábor ideje alatt Büki Péter (5. DAN) judomester, a birkózók részéről pedig az Orosházáról érkező Kiss István, „Pista bá” vezette.
A birkózóink, a judósaink, a brazil jiu-jitsut művelő gyerekeink tehát nem unatkozhattak, ráadásul már hétfőn kinyitottunk olyan kapukat, amelyeken a tudás mellett igazi sztárok is beléptek.
Például egy volt olimpikon, a magyar birkózás egyik emblematikus alakja, Németh „Nyiba” Sándor, valamit Sárközi Róbert MMA világbajnok.

Az már az első pillanatokban kiderült, hogy a két mester szoros barátságban van egymással, ami kifejezetten látványossá és jókedvűvé tette a a központi táborhely melletti, fedett tornatermi edzéseket.

Amíg a földharcosok azon gondolkoztak, hogy a szőnyeg alá már nem lehet leesni, addig kint, a tábor központi területén Shihan Juhász Ferenc (Shotokan Karate – 7. DAN) irányította a küzdelmi gyakorlatokat.
A gyerekek egymás után kapták az instrukciókat, amelyeket a tanoncok javarészének nem voltak ismeretlenek, hiszen lurkóink zöme a shotokan karate stílusrendszeréből érkezett a táborba.

De ahogy a szép mesékben lenni szokott: a két csapat egy ponton újra találkozott…
A teremből kiszabadult földharcosok karatetechnikákat gyakoroltak, a kint maradt karatékák pedig hangos kacajokkal és elismerő tapssal jutalmazták Robi és Nyiba rögtözött földharc-bemutatóját.

Az edzés azonban ezzel még mindig nem ért véget, ugyanis a kőkemény gyakorlatok után Gellénné Siket Edit, a TaiChi-ZenDo avatott mestere mutatott be olyan finom és érzékeny gyarkolatokat, amelyek remekül ellenpontozták a “merev” mozgásokat.
Nyüzsgés és harmónia, lágyság és keménység – a Kelet és a Nyugat találkozott a nógrádi dombok közötti csendben.

Ezek után gyakorlatilag senki sem csodálkozott azon, hogy az első napi vacsora rekordidő alatt fogyott el…
Hogy később a szokásos tábori mellékzörejek (lsd: ajtócsapások, rohangálások, kiabálások és sötétes neszezés…) vették át az uralmat a völgyben, az pedig nem tartozik a vizsgálandó jelenségek sorába…, egyszerűen csak jó ott, ahol szeretnek és megbecsülnek… :)))