Tábori napló II.: A test- és a lélekápolás napja

IV. HEGYEM Szeretet Tábor, 2. NAP

El tudják képzelni, hogy milyen érzés több mint száz gyermeknek tábort tartani? Olyan gyerekeknek, akiknek talán ez az egyetlen időszakuk egy-egy évben, amikor kiszakadhatnak a megszokott körülmények közül? Eláruljuk: borzongantóan jó és felelősségteljes. Nagyon örülünk, hogy a HEGYEM IV. Szeretet Tábor újra igazolja: amit teszünk, azt jól tesszük.

Az első NAP: Üdvözletünket küldjük Salgóbányáról 🙂

A változatosság kedvéért a tábor második napja is úgy indult, mint az első: esővel…
Ezért a megszokott, tágas tisztáson edzést nem tarthattunk, így maradt a tornaterem.
Ezt talán senki sem bánta, a délelőttre tervezett és levezényelt erőnléti és a mozgáskoordinációs programokat mindenki örömmel fogadta, és izzadtan engedte el.

A HEGYEM mindig törekedett arra, hogy necsak a harcművészet látványos, hanem a rejtett titkaival is foglalkozzon. Hiszünk abban, hogy a harcművészetek csak “különös” megnyilvánulásai az egységes és egészségtudatos világszemléletnek, aminek megismerése és elsajátítása alapvetően befolyásolhatja a komfortérzetünket.

Ezért tartottuk fontosnak, hogy a lurkókat szellemi téren is „műveljük”; Sz. Mikus Edit szexológus, szervezetünk régi támogatója prompt és hasznos előadást tartott választott szakmájának kérdéseiről.
A gyerekek fontos információkkal gazdagodtak – reméljük a “kritikus” helyzetekben is eszükbe jutnak majd Edit szavai és intelmei :).

A második napon újabb illusztris vendégeket köszönhettünk. Meglátogatott bennünket legfontosabb támogatónk, az Invitel Zrt. képviseletében Marton Katalin, akit a gyerekek legalább olyan örömmel fogadtak, mint Kaicho Adámy István (9. DAN) kyokushin karatemestert.
Marton Katalin szintén megkapta a HEGYEM “Köszönet Oklevelét” – KÖSZÖNJÜK!

Az eső (mily váratlan fordulat…) délutánra is a tornaterembe száműzött bennünket, ahol a közös bemelegítés után kiscsoportos foglalkozásokat tartottak a mesterek.

Az első csoportot Büki Péter és Kiss István, Pista bá, az orosházi birkózóklub edzője instruálta.
A téma a földharc – judo- és birkozótechnikákat tanultak a gyerekek.

A nagyobbakkal, a karate különböző ágait gyakorló fiatalokkal Adámy mester foglalkozott, míg a legkisebbekkel Gubacsi Attila, Halász Attila és Veréb Zoltán.

Amíg az első két csoportban a későbbi küzdelmekben felhasználható elemek gyakorlása folyt, addig az aprók játékos formában tanultak arról, hogy milyen helyzetekben hogyan is kell használni a testünket.

A teljes körű személet jegyében a táborvezetők arra is lehetőséget biztosítottak, hogy a relaxálni vágyók megismerkedjenek a jógával: Adámy Bea gyerekeknek kitalált „koreográfiáját” több, elsősorban leánygyermekünk követte végig.

Az eredmény azonban mind a négy foglalkozás után ugyanaz volt: jóleső fáradtság és kellemes bizsergés.
Úgy a testben, úgy a lélekben…