Tábor és tűz – Azonnal kezdődik a HEGYEM-tábor!!!

Újabb fontos és jelentős lépést tett a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom: megszervezte első önálló harcművész és életmód táborát. A rászorult gyerekek megsegítésére lérejött szervezet Salgóbánya–Medvesen gyűjt maga köré több mint ötven nehéz sorsú gyermeket, hogy a négynapos együttlét alatt kínáljon tartalmas és izgalmas élményeket.

Ötvennégy lurkó érkezik meg június 27-én a salgóbányai egykori úttörőtábor, a mai Medves Hotel elé, hogy pár napra birtokba vegyék a relaxációs birodalmat.
Az apropó egyszerű és világos: a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom első önálló táborát szervezte a helyszínre, ahová leginkább nógrádi patronáljait várja szeretettel és többnapos színes programkavalkáddal.

161_0

Ennek középpontjában természetesen a harcművészetek állnak, mivel a tábori naplóban a napi három edzés van a legvastagabb betűvel beírva.
A tréningek klasszikus harcművészeti, illetve erőnléti foglalkozásokból állnak. Ezek mellett, a harcművészeti programokat játékok, kirándulások, pancsolások, bográcsozások, tornatermi kalandok színesítik majd, így reménykedve írjuk: a HEGYEM aktivisták és gyerekek vélhetően hamisíthatatlan, önfeledt tábori hangulatot varázsolnak majd a fák közé.

234_0

A gyermekek többsége a HEGYEM által már régóta felkarolt Bátonyterenye térségéből érkezik a táborba.
Karancslapujtő, Karancskeszi, Karancsalja mellett azonban Kisvárda és Érd kis lakosai is képviseltetik magukat, hogy hazaérve végeláthatatlan elbeszélésekben vigyék majd el a mozgalom híreit.

Gyerekeink Siófokon is!!!
A siófoki Ezüstparton megrendezett Székely Budo Camp – 2011, harcművészeti és életmódtáborba tíz különböző harcművészet és küzdősport legjobbjaitól tanulhattak a táborlakók. Köztük a 17 éves karancslapujtői Németh Ádámmal és a 15 éves Brusznyai Nikolettával, akik a HEGYEM jóvoltából jutottak el a Balaton partjára. A két shotokan karatéka a sok-sok kiemelkedő, a táborban jelenlévő hazai harcművész közül olyan oktatóktól tanulhatott, mint Növényi Norbert olimpiai bajnok, Shihan Furkó Kálmán (7. Dan), vagy éppen Schirilla György természetgyógyász, jógamester.

235_0

Indulás előtt
Örömhír az is, hogy a Székely Budo Camp a tábor résztvevőinek közreműködésével gyűjtést rendeztek a HEGYEM Mozgalom részére.