Szívvel, lélekkel, rajzokkal állunk Madár mögött

Egy ország ég izgalomban: Erdei Zsolt Európa-bajnok, többszörös világbajnok, profi világbajnok bokszolónk a hétvégén Atlantic Cityben lép ringbe, hogy megküzdjön a kenyai Samson Onyango ellen. A HEGYEM Nagykövetének minden buzdításra szüksége van, és ezt tudják azok a gyerekek is, akik saját rajzaikkal kedveskedtek a világhírű sportolónak. Hajrá Madár, hajrá HEGYEM!

Erdei Zsolt “Madár” november 6-án szállt repülőre, hogy megkezdje tengerentúli pályafutását…

114_0

„Ő a magyar sportvilág Michael Jordane” – idézi a New York Times az Erdei Zsoltot képviselő Lou DiBellát, aki még ősszel kötött 3+2 mérkőzésre szóló szerződést Nagykövetünkkel.
A New York Times terjedelmes cikkben számol be arról, hogy Zsolt tizenegy éves profi karrierje során sohasem vesztett meccset (!), viszont 31-szer nyert, és ebből 17-szer kiütéssel… Az USA-ban viszont kevésbé ismert – Amerikában csak kétszer lépett a szorítóba. „Azt akarom, az amerikai közönség is tudja, ki vagyok” – idézi a cikk az elszánt Erdei Zsoltot.

115_0

A World Boxing Organization és a World Boxing Council korábbi bajnoka most Manhattan legnépszerűbb boksztermében, a Trinity Box Gym-ben edz, amely több mint százéves múltra tekint vissza. A Ground Zero-nak a közelében elhelyezkedő edzőterem falai között számos neves ökölvívó is készült.
„Olyan dolgokat gyakorolunk, amire a közönség felkapja a fejét, és megtapsolja: az akciókat, a kemény befejező ütéseket és a különleges mozgást” – mondta id. Balzsay Károly, aki az elmúlt hetekben a KSI edzőtermében segítette Madár felkészülését, és a bokszoló felkérésére Atlantic Cityben is ott lesz a veretlen magyar bunyós szorítósarkában.
“My name is Madár” – Zsolt ezzel a mondattal mutatkozott be az amerikai sajtónak első nyilvános edzésén, és az edző szavait mi is igazolva látjuk…

Erdei Zsolt a 39 éves kenyai Samson Onyango ellen veszi fel a kesztyűt, aki nehéz ellenfél lehet, de a szakértők egybehangzó véleménye szerint „abszolút verhető”.
“Nagyon sokat változtattunk Zsolt stílusán. Eddig inkább “kontrabokszot” csinált, és bal kézzel dolgozott sokat. Most már elég szépen megy előre, sokat mozog törzsből, nem kontrából üt, hanem direkt ütéseket helyez el, sorozatütéseket csinál és kemények a befejező ütései is. Agresszívan kell támadni, és kemény befejezéseket kell csinálni. Zsolt képes lesz a kiütésre” – beszélt Balzsay Károly az amerikai piac meghódítását tervező Erdei stílusváltásáról.

116_0

A meccs a Martinez–Williams gála felvezető programjában kap helyet – a 36 éves magyar bokszolónak 2003-óta ez lesz az első olyan mérkőzése, mely nem vb-övért kerül megrendezésre.
Zsolt, ha megveri a kenyait, olyan sztárok ellen is szeretne küzdeni, mint Jean Pasqual, Chad Dawson, Tavoris Cloud vagy Bernard Hopkins.
Egyébként egyéb tét is van: ha Zsolt nyer, a tervek szerint felesége és fia is kiköltözik hozzá New York-ba január és április között, amíg következő meccsére készül.

És ha már gyerekek… Természetesen az egész HEGYEM szorít és izgul Zsoltért.
Így nem lepődtünk meg, amikor több, általunk patronált gyermek elküldte rajzait, hogy ezzel is segítsék a magyar bajnokot.
A rajzok meghatóak, aranyosak, szívet melengetőek, és reméljük, az edzések és a meccsre való felkészülés pillanataiban is átadják azt az erőt, amivel a gyerekek segíteni szeretnének.

117_0

118_0

119_0

A rajzokat Zsolt PR-menedzsere adta át a címzettnek New York-ban, én innen üzenjük mindenkinek: Madár nagyon szépen köszön minden bíztatást, és tudja: MI MELLETTE ÁLLUNK A SZORÍTÓ SARKÁBAN IS!

120_0

(A gálát és a meccset vasárnap hajnalban a Sport TV élőben közvetíti.)