SZERETET TÁBOR: Újra együtt, újra egymásért

Már az ötödik (!!!) Szeretet Tábort rendezi meg a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) a Nógrád megyei Salgóbányán. A hagyományosan a harcművészeti foglalkozások köré épült szórakoztató és élménygazdag rendezvény hűen tükrözi a szervezet küldetését: legyünk együtt, kapaszkodjunk egymásba, és amikor csak lehet, a mindennapokat is éljük meg ünnepnapokként…

Augusztus közepén, a Medves Hotel zöldellő és hűvös „völgyében” gyűlnek össze a HEGYEM kiválasztott gyermekei, hogy néhány nap erejéig együtt edzhessenek, illetve részt vegyenek azokon a pihentető és önfeledt perceket sorjázó programokon, amelyekkel a szervezet munkatársai kedveskednek. Az idén újdonságnak számít, hogy a táborba azok a gyermekek kapnak meghívást, akik egész évben lelkesen, szorgalmasan és megalkuvást nem tűrő módon gyakorolták választott harcművészetüket.

Természetesen az idén is illusztris mesteri gárda irányítja majd a táborlakókat.
A tervek szerint – a meglévő és állandónak mondható, Büki Péter 5. DAN-os judomester vezette táborvezetői kar mellett – számos nagymester és sportember látogat el a táborba, amelynek fókuszában továbbra is a harcművészeti foglalkozások állnak, ugyanakkor a mesterek éppannyi energiát fordítanak a lélek harmóniájának megteremtésére, mint a mozdulatok tökéletesítésére.
A táborba már most meghívást kapott: Shihan Tiszaszentimrei Réti István O-Sensei Shobu RÉ Zen-Do-Karate Do, Sifu Serflek József, Hanshi Szénási Zsolt (8. DAN), Sensei Kalmár Árpád (4. DAN).

Ahogy lenni szokott, a táborban az edzések, meditációk, tematikus szemináriumok mellett a kikapcsolódást szolgáló programpontok is kiemelt helyet kapnak. Büszkén írjuk – mert az elmúlt négy évben kizárólag ilyen visszaigazolásokat kaptunk… – hogy a legtöbb, a HEGYEM-mel kapcsolatba került hátrányos helyzetű gyermeknek szinte ez az egyetlen olyan közösségi élménye, amiből a vakáció utáni, nehéznek látszó hétköznapokra is erőt tudnak gyűjteni.

Fontos megjegyeznünk, hogy újra jelentős és nélkülözhetetlen támogatást kaptunk Schmitt Pál volt köztársasági elnök hivatalától; az V. HEGYEM Szeretet Tábor létrejöttét és lebonyolítását az idén is aktívan segítik.
A HEGYEM ezért külön köszönetet mond a volt köztársasági elnöknek, és több tucat hátrányos helyzetű gyermek nevében jelezzük: minden támogatás és segítség az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb nemzedék érdekeit szolgálja.