Sportos Mikulás, ha gangman style-t jár…

Bicikli, hasprés, evezőpad… – nehéz volna pontosan felsorolni azokat a sporteszközöket, amelyek rendhagyó díszletekként szolgáltak a HEGYEM dél-alföldi régiójának Mikulásünnepségén. Bár, ha tudjuk, hogy a Nagy Öreget az InterSport „közvetítette ki” a HEGYEM-gyerekeknek, már nem is tűnik olyan furának a helyszínválasztás.

Ahogyan Budapesten, úgy Szegeden, a HEGYEM dél-alföldi régiójának központjába is megérkezett a Mikulás.
Nem késett; azon a hétvégén látogatott el gyermekeinkhez, amely előtt már az összes szegedi kéményt lemeózta.

A Mikulást a szegedi InterSport vezetője, Horváth Tímea csábította el az üzletébe, amely azon a napon nemcsak sporteszközöket, hanem jókedvet is árult. Ingyen…
A Mikulás már reggel óta tudta, hogy hamarosan különleges vendégei lesznek.
Nem is csalódott, alig múlt el fél három, és a szegedi HEGYEM-csapat huszonöt lurkóval és Moncával, a régióvezetőnkkel befutott a „színpadra”.

A gyerekek megörültek a Mikulásnak, ugyanakkor az InterSport választéka is komoly népszerűségnek örvendett: a harművész-palánták pillanatok alatt komoly edzésmunkába kezdtek a gépek és eszközök segítségével.

A Mikulás persze nem bánta, és csak a játék végén osztotta ki az InterSport csomagjait.
Dió, csoki, mandarin… – a nagy szakállú gazdag csomagocskákkal lepte meg a gyermekeket.
De hiába fogták két kézzel az ajándékokat, hamarosan keríteni kellett egy harmadikat is, mivel Monca a környékbeli felajánlásokból újabb csomagokkal kedveskedett. Könyvek, társasjátékok, plüssmackók – mindenkinek mindenből jutott, és mindenki hálásan fogadta az ajándékokat.

A hálát és az örömet egy sajátos „HEGYEM gangnam style performansszal” nyilvánították ki, miután Mozgalmunk barátja, a helyi diszkók koronázatlan királya, Patkós Géza bekapcsolta zeneszerszámát.

A buli után aztán újra ajándékozási protokoll vette kezdetét, de ezúttal az ajándékozót ajándékozták meg: Monca a gyerekektől egy mindenki által aláírt pólót kapott, amely a nevek mellett karácsonyi idézeteket és verseket is megidézett.

Ha ez ott és akkor így történt, történjék ez így itt és most is:
„A karácsony üzenete a gyermekek lelkében ölt testet. Ők még nem félnek, nem kételkednek, nem ábrándította ki őket a felnőttek világa…”