Sportnap és HEGYEM, mozgás és egészség

A nyár talán utolsó látványos pillanataként mozgalmas sportparkká változott a Ramada Aquaworld, és ebben a metamorfózisban a HEGYEM is aktív szerepet vállalt. Az augusztus közepén megrendezett Generációk Sportnapját ugyanis nagyköveteink, Pártos Csilla és Erdei Zsolt celebrálta; a szervezést bokszoló világbajnokunk sportegyesülete valamint a Generációk Központ vállalta magára. A sportnapon minden a mozgásról és az egészségről szólt.

Természetesen a rendezvény fővédnökei, a HEGYEM nagykövetei nyitották meg a bemutatók sorát: Erdei Zsolt és az EZS SE, a világbajnok sportegyesületének köszöntője után Pártos Csilla Chili Jógaközpontjának tanárai is üdvözölték a látogatókat.

A Generációk Központ állapot-felmérési tájékoztatója és meghívója után a táborunkból ismerősként megjelent Tóth Zoltán “Tozó” is üdvözölte a strandolókat, majd megkezdődtek a harcművész bemutatók.

Először chikung és kung fu bemutatót láthattunk Sifu Serflek József vezetésével; a csapatot a HEGYEM kyokushin karatékái követte a színpadon. A kőkemény „demonstráció” után ránk fért egy kis pihenő, de az ebédszünet folytatódott a show: Szénási Zsolt mester kyusho bemutatója ezúttal is lenyűgözte a nézőket…


Az Erdei Zsolt Sportegyesület (EZS SE) és a Generációk Központ szervezésében megtartott Generációk SPORTNAP legfontosabb célja azt volt, hogy népszerűsítse a sportolást, és bemutasson olyan alternatívákat, lehetőségeket a mozgásra, amelyek bárki számára elérhetőek. Kiemelt figyelmet kapott a prevenció és a rehabilitáció, illetve az alternatív vagy kevésbé ismert sportolási módszerek megismertetése.


A Shiatsu Akadémiának hála, megtudhattuk: a rendszer hogyan segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, és ezáltal miként válik egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszközévé.

Aki a mozgalmas színpadi történések hatására úgy érezte, szívesen elhagyná a medencék hűsítő habjait – és bizony nem kevesen aktivizálták magukat –, az a medencék és park különböző pontjain felállított sátrakban bővebb információkhoz, no meg gyakorlati tapasztalatokhoz is juthatott.

Például Tozó G-Flex állványán keményen megdolgoztathattuk izmainkat, miközben profi instruktorok segítettek nélkülözhetetlen tanácsaikkal. Aki pedig még itt sem fáradt volna el eléggé, benevezhetett “Az Igazi Férfi Klub” raftingversenyére, amelynek keretei közt az Alpes-Rafting spéci csónakjaival szelhette a medence vizét – természetesen speciális feladatokkal nehezített körülmények közt.

A fáradt izmokat a Chili Jóga sátrában segített ellazítani Pártos Csilla és csapata, de a Shiatsu Akadémia árnyékában gyógyító-frissítő masszázs is várta a hőségben is a sportot választó elszántakat.
Aki az egészséges életmód, aktív életvitel elméleti hátterére is kíváncsi volt, az pedig a Generációk Központ sátrában teljes körű tanácsadásra számíthatott