Sokat kaptunk, adjunk is! A HEGYEM Japánért…

Már a HEGYEM is csatlakozott ahhoz a magyar akcióhoz, amely a földrengés sújtotta Japánnak szeretne segíteni. A távol-keleti ország vitathatatlanul a harcművészek legfontosabb központja, így ahogy mi kaptunk értékrendet és hitvallást, úgy kell visszaadnunk nekünk is valamit. Igaz lélekből, igaz felismeréséből.

A március 11- én, Japánban történt természeti katasztrófa áldozatainak száma napról napra emelkedik; ismert adataink szerint, közel 20 000-en vesztették életüket és további 16 000 személyt eltűntnek nyilvánítottak. A kár elérheti a 200 milliárd dollárt, a japán hazai össztermék (GDP) több mint 3 százalékát.
S bár Japán gazdaságilag erős hatalom, számos országban mozdultak meg a segélyszervezetek, mert a megrendültség sokakban felszínre hozta a segítő szándékot.
Így hazánkban is…

201_0

A XII. kerületi Shuhari Dojo, Hegyidék Egyesület kezdeményezése és támogatása révén létrejött magyarországi akció nemes példája a helyi adománygyűjtő mozgalmaknak: a szervezet adományokat gyűjt a károsultaknak, akik egy MAIKO babát kapnak cserébe…

202_0

Az akciót azonnal felkarolta a XII. kerületi Önkormányzat, a Magyar Karate Szakszövetség, a Magyarországi Harcművészetek Össz-szövetsége, a Magyar Japán Baráti Társaság, a Magyar Origami Kör és számos harcművészetekkel foglalkozó társulat is, azzal a reménnyel, hogy mindazok, akik Japánnal – a sporton vagy a kultúrán keresztül – már korábban is kapcsolatba kerültek, szívesen visznek haza gyermekeiknek egy MAIKO babát, amely a szolidaritás, segítségnyújtás és összefogás “nagyköveteként” méltó emléke marad a Japánnak felajánlott jelképes összegnek.

A Shuhari Dojo képviselői, Kápolnási Márton és az akció kezdeményezője, Tari Kriszta 2011 március 22-én átadták a Japán Nagykövetségen szervezett hivatalos részvétnyilvánításon az első MAIKO babát Ito Tecuo nagykövet úrnak.
A “segítő” Maiko babák közül immár három a budomagazin.hu, egy pedig a HEGYEM polcán mosolyog és emlékeztet bennünket a jótékonysági akcióban történt szerepvállalásunkra.

206_0207_0

Tegyük hozzá: a 2011 március 26/27.-én szervezett WKF Magyar Bajnokságon több MAIKO baba is gazdára talált.
Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke megnyitó beszédében méltatta az akciót, és 10 baba “megvásárlásával” felkérte a klubokat, hogy egy-egy baba vásárlásával ők is támogassák az adományozást, ezzel is díjazva egy-egy kimagasló eredményt elért karatékájukat.

203_0

Minden – a tanuló gésát megidéző – MAIKO baba megvásárlásával 4500 Ft jut a Magyar Japán Baráti Társaság külön erre a célra felállított számláján keresztül közvetlenül Japánba. A baba tulajdonosa az adományozásáról oklevelet kap, amely tanúsítja és garantálja az adomány, a rászorulókhoz való jutását.

A MAIKO baba a gyermekek nyelvén figyelmeztet cselekvésre, az elfogadás, béke és szeretet nevében. A babák japán textilből, gondos kézimunkával (hímzés, varrás) készülnek, öltöztethetőek, moshatóak, és kiválóan alkalmasak gyerekjátéknak.
A babákhoz csatolt oklevél a támogatók aláírásával tanúsítja az adományozást.

204_1A MAIKO babák
11 000 Ft + postaköltség áron
megrendelhetőek az alábbi elérhetőségen:
T. : 06 30 44 999 22
E-mail: kriszta.tari@shuharidojo.hu

Személyesen megvásárolhatók a Shuhari Dojóban hétköznap. Információ:
Kápolnási Márton
T.: 06 70 24 513 41

Reméljük, hogy Japán értékrendjét és esztétikáját tükröző MAIKO babák, hazánkban a japán harcművészetet gyakorló gyermekek és ifjúság szolidaritásának kifejező jelképévé válik.
Csatlakozzatok a Japánt segítő MAIKO baba akcióhoz Ti is!