Nyáridéző: TKD-edzőtábor vendégei voltunk

Ahogyan a legtöbb diák, mostanság mi is a nyári emlékeinket rendezzük, és remek dolgokat találunk: július utolsó hetében 31 fővel szakmai továbbképzésen vett részt a Hatvani Taekwon-Do Klub Tápiógyörgyén, és velük tarthatott az egyik legtehetségesebb gyermekünk is. 

02

Az edzőtábor céljai – a csapatépítés mellett – a tanítványok fizikai állóképességének növelése a taekwon-do technikák folyamatos javítása, és nem utolsó sorban a katonai fegyelem erősítése volt. Ez utóbbi nem véletlen: hiszen a Stílusalapító Choi Hong Hi – a koreai hadsereg kétcsillagos tábornoka… – kiképzési anyagaként 1946-ban a seregbe is bevezette a stílust.

03

Az időjárás kegyes volt a csapathoz, így minden edzést a szabadban zajlott.

A Klub tagjai között ott volt Főző Roland is, akit a HEGYEM anyagi segítségével Dudás Attila (V. DAN) csapatvezető körletében szállásoltak el a szervezők. Roland zokszó nélkül dolgozta végig a napi két edzést, de a reggeli takarításnál is szorgoskodott.

Balról jobbra: Dudás Attila, Főző Roland, Harmat László

Balról jobbra: Dudás Attila, Főző Roland, Harmat László

A tábort Harmat László (VIII. DAN) Nagymester, a Magyarországi TKD megalapítója is meglátogatta, és vizsgáztatott is. Tíz tanulónak kellett számot adnia tudásából, köztük a “hegyemes” lurkónak is. Roland jól teljesített, így sikeresen levizsgázott.

05

Az edzőtábort strandolás, szülők-tékvandósok focimeccs és egy jóízű nyársalás zárta…