Most nem bokszol, hanem KÜZD!!!

Sajnos végérvenyessé vált, hogy elmarad többszörös világbajnok bokszolónk, a HEGYEM-nagykövet, Erdei Zsolt szeptember 29-ére, Isaac Chilemba-val kiírt amerikai bokszmeccse. Az ok megrázó és bosszantó: Zsolt egy lazának indult sparringolás közben eltörte két bordáját. Öklözőnk a tőle elvártható nyugalommal konstatálta a sérülést, és bízik abban, hogy minél hamarabb ringbe szállhat.

Sok-sok elkeseredett levelet kapott a HEGYEM központja, miután Erdei Zsolt sajtótájékoztatón bejelentette: szeptemberben elmarad az Isaac Chilemba elleni mérkőzése az Egyesült Államokban.

A gyerekek szomorúak, ugyanakkor kivétel nélkül drukkolnak Nagykövetünknek, hogy minél hamarabb újra kesztyűt húzhasson.

De mi történt pontosan?

– Maximális erőbedobással végeztük a felkészülést. Nagyon jól sikerült a háromhetes edzőtábor Fritz Sdunekkel Tirolban, ahol a Klitchko-team munkájában vettem részt. Aztán hazaértem, és rögtön folytattam a kemény és pörgős tréningeket Klink Zoltán erőléti edzőmmel. Baran Attilával kesztyűztem épp, amikor egy balkezes ütést indítottam, és eközben bekaptam egy felütést a bal bordámra. Rögtön összecsuklottam. Bementünk a Honvéd Kórházba, ahol a röntgen kimutatta: a 9-es és a 10-es bordám eltörött, s emiatt el kell halasztanunk az amerikai meccset – mesélte a részleteket Zsolt.

Talán még mindenki emlékszik rá, hogy tavaly decemberben hasonló hírről kellett beszámolnunk: Erdei „Madár” Zsolt kétszeres világbajnok profi ökölvívó jobb keze pár héttel azelőtt sérült meg, hogy sor került volna december 31-én, az Anaheimben megrendezendő, Tavoris Coud elleni IBF világbajnoki címmeccsére.
Madár azonban eltökélt.

– Csalódott vagyok most is, hiszen szerettem volna mindenkinek bizonyítani. Harag viszont nincs bennem; ez a sport ilyen. Most csak a pihenésre és a gyógyulásra koncentrálok. Tudom, hogy már nem vagyok húszéves, hosszabb a regenerációs időszakom, és néhány dolognak le kell tisztulnia a fejemben. Az amerikai promóter továbbra is számít rám, és az én fejemben meg sem fordult a visszavonulás lehetősége. Maximális bennem az elhatározás, hogy folytassam, és senki nem tud befolyásolni – jelentette ki határozottan Zsolt.

A HEGYEM – ahogy eddig is – a jövőben is mindent megtesz azért, hogy támogassa Zsoltot. Nagyon köszönjük eddig munkáját, és bízunk benne, hogy ez az újabb sérülés sem jelent olyan akadályt, amit ne tudna leküzdeni.

Ezért innen üzenjünk:
Madár, ne add fel!!!
Mi veled vagyunk, ahogyan veled vannak a szponzoraid, a M&S Informatikai Zrt., a BreaDr. és az összes sportszerető magyar srác és leányzó!!!