Mint a mókus fenn a fán, az új kyós oly vidám…

Újabb táborozási lehetőséget biztosított több rászoruló gyermeknek a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. Ezúttal az egykori úttörő-fellegvárnak számító csillebérci bázison megrendezett IBK Summer Camp programjaiba kóstolhattak bele az ifjú kyokushin karatékák. Tanulni nem volt szégyen…

A hatnapos IBK-táborban a legendás fighterekből álló teljes szervezeti vezetés tagjaival a Magyar Kyokushin Karate Szövetség szervezésében edzhetett együtt minden résztvevő.
A „csak” a mindennapi próbatételekért érkezők, vagy éppen a danvizsgákra lelkesen készülők között ott mozogtak és gyakoroltak az embertpróbáló hőségben a HEGYEM gyermekei is…

42_0

40_0

A táborba július 10-én délben érkezett meg a Fészek Egyesület gyerekei közül a 14 éves Rózner János, a 15 éves Mrena Krisztián, a 12 éves Németh Attila, a Tiszakécskéről érkező 16 éves Juhász István, a sóskúti, 13 éves Steibli Daniella – ő előtte már volt a siófoki edzőtáborban is… –, valamint Bata Attila, aki 14 évével Budapestről landolt Budapesten. Ők mindannyian nevelőszülőknél élő állami gondozott gyerekek. Velük együtt érkeztek a HEGYEM lapjairól és történeteiből már jól ismert Csizmadia gyerekek is.

A HEGYEM-gyerekek közös házat kaptak. Horpácsik György háromdanos kyokushin karatemester vette szárnyai alá őket, és vasmarokkal, ugyanakkor érző szívvel terelgette a kissé (khm…khm…khm…) neveletlen bandát.

(Ezért és minden másért a HEGYEM térdben meghajló tiszteletét szeretné kifejezni a mesternek és a gyerekekkel foglalkozó többi karatékának. OSU!)

41_0

Tegyük hozzá: a táborokban az a jó, hogy minden nap tartogat meglepetéseket… Itt például volt nem egy összezördülés a frissen összekerült fiatalok között, de azt mindeképpen leszögezhetjük, hogy mosolygósan és jókedvűen töltötték ezt az öt napot. És a szabad társasági élet örömeinek megélése mellett rengeteget edzettek, és valamennyien lelkesen vettek részt a programokban is – a nap végére már jártányi erejük sem maradt. Nincsenek hozzászokva a kemény „kiképzéshez”, de ügyesen megállták a helyüket, és fennhangon hirdették: jövőre is szeretnének jönni!!!

A kis Csizmadia-gyerekeknek egyébként már nem volt újdonság a kyokushin edzés, hiszen már Siófokon is belekóstolhattak a mozdulatokba, a faházak közti ösvényeken pedig hozták a szokásos formájukat, és bele-, belekeveredtek egy-egy zűröcskébe. Sokat kell még tanulniuk az élet „nagy” dolgairól – vonták le a szakvezetők és maguk a gyerekek is a végső tanúságokat.
Egy biztos: a karatét ők is nagyon megszerették, és ha minden igaz, szeptembertől Érden folyamatosan járnak majd edzésekre.
Hát a HEGYEM-nek nem is lehetett más célja…