Mindig a tehetség mellett – Kormány Józsit is segítette a HEGYEM

Egy, eddig elsősorban a muay thai-ban remeklő mátészalkai születésű, de most már Budapesten élő fiatal srác, Kormány József edzőtáborozását is segítette a HEGYEM. A többszörös muay thai bajnok szervezetünk segítségével az IBK Summer Camp csillebérci bázisán ismerkedhetett meg a kyokushin karate alapjaival.

Kormány Józsi egyike volt azoknak a fiatal harcművészeknek, akik lehetőséget kaptak arra, hogy térítésmentesen vehessenek részt az IBK Summer Camp nyári programsorozatában. Józsi személye azért érdekes, mert a kyokushin karate táborba egy, a Mas. Oyama által alapított stílustól több ponton is markánsan eltérő rendszer fiatal harcosa érkezett.

45_0

– Nagyon élveztem az edzéseket! Több újdonsággal találkoztam az edzések során, és úgy gondolom, a most megtanultak csak hasznomra válhatnak majd a későbbiekben, akármilyen szakágban is szeretném majd magam megmérettetni – fogalmazott pragmatikus gondolkodásmódjáról ezzel igencsak tanúbizonyságot tévő Kormány Józsi.

A büszke HEGYEM büszke gyermeke eddig a muay thai-ban jeleskedett leginkább. A tizenhároméves fiatalember imponáló eredménylistával dicsekedhet. Muay thai diákolimpiai bajnok, muay thai magyar bajnok, de ezen kívül orientál K-1 bajnok is. A hatéves korától intenzíven sportoló srác a WTKA világszervezet kétszeres világbajnoka kick-box low-kick, illetve light-contact szakágban, ugyanakkor ugyanezen világszervezet Magyarországon rendezett Európa-kupáján két arany- és két ezüstérmet is begyűjtött.

Ilyen előélet után nem véletlen, hogy a szervezet támogatta a pályázatát, és biztosította az edzőtáborzási lehetőséget a jelenleg a XVII. kerületben, családjával 28 négyzetméteren élő kamaszfiúnak.

44_0

Itt jegyezzük meg, hogy Józsi érdemeit a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom már áprilisban is elismerte; a WTKA Európa-kupán nyújtott teljesítményéért kapott szervezetünktől könyv-ajándékcsomagot.