Megvan Madár diagnózisa: a kéz sérült, a lélek nem…

Állok elébe, bármikor kiállok Cloud ellen, nem vagyok egy félős típus, és soha nem ijedtem meg az árnyékomtól. Cloud erős srác, de én erősebb vagyok – jelentette ki Erdei Zsolt a december 31-ei Tavoris Cloud elleni IBF világbajnoki címmeccs elhalasztásával és kézsérülésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján.

Erdei “Madár” Zsolt kétszeres világbajnok profi ökölvívó jobb keze megsérült Németországban, az első sparringolással töltött héten, amelynek következtében le kellett mondania a december 31-én Anaheimben megrendezendő, Tavoris Coud elleni IBF világbajnoki címmecset.

A sparringolás közben megsérült a jobb kéz középső újjánál lévő izület, amely egy gyulladásos állapotba került, lehetetlenné téve a további felkészülést.

A sérülést követően elrendelt 5 napos kényszerpihenő alatt Zsoltot egy kézspecialista és egy bokszolókkal foglalkozó szakorvos is megvizsgálta és kezelte – szteroid injekciós kezelést kapott, bízva a javulásban.
Ez azonban nem történt meg – a meccs biztosan elmarad.

„Sajnálom a szurkolóimat, a csapatomat és az amerikai promóteremet, de nagyon bízok benne, hogy ha túlleszek ezen a rövid sérülési szüneten, akkor utána a promóterem, Lou Dibella, a tanácsadóm, Greg Leon és a menedzserem, Christof Hawerkamp hamarosan találnak majd egy újabb lehetőséget egy címmeccsre. Az most a legfőbb célom, hogy ismét világbajnoki övet szerezhessek. Az akadályok pedig csak még eltökéltebbé tesznek! Előre is köszönöm mindenkinek a támogatását és bíztatását, hiszen rengeteg erőt adnak majd nekem, ahogy eddig is! Nagyon köszönöm a támogatóim segítségét, akik biztosították a felkészüléshez a hátteret, mint az M&S Informatikai Zrt., az edzéshelyszínemet biztosító Ramada Resort Aquaworld Budapest szálloda, illetve az I Love Sushi, akik a friss és finom sushi ebédjeimet biztosították. Köszönöm továbbá, hogy a HEGYEM mozgalom nagykövete lehetek, és ha már így alakult, a kényszerpihenő alatt további programokkal szeretném majd segíteni a hátrányos helyzetű gyermekeket. Fontos számomra ez a küldetés, hiszen ezért is döntöttem úgy, hogy a mérkőzésnadrágomon hirdetem majd a HEGYEM programot. A mottója pedig magáért beszél: KÜZDJ MÁSOKÉRT!” – jelentette ki kétszeres világbajnok profi ökölvívónk.

A pihenő és a kezelés nem javított Zsolt állapotán, a fájdalom visszatért, emiatt 4-6 hét szünetre ítélték. Zsoltra az elkövetkező hetekben további vizsgálatok és kezelések várnak, hogy biztos legyen a felépülése, de az orvosok véleménye alapján jó esély van a teljes gyógyulásra.

A gyulladásos állapot fennmaradásához ugyanis hozzájárult egy beteg fog is, melynek eltávolításával az orvosok jó eséllyel megszűntték a Zsolt szervezetében hosszabb ideje fennálló gyulladásos gócpontot, így az izület gyógyulása is hatékonyabb lehet.

„Zsolt nagyon elkeseredett, hogy nem jön létre ez a meccs. Több mint egy évet kellett várnia, hogy összejöjjön egy címmeccs, és utálja, hogy további 6-8 hetet kell megint várnia. Csalódottak vagyunk, de még rosszabb lett volna, ha ilyen állapotban kell bokszolnia. Nem fiatak kölyök, és igazságtalan lett volna a szurkolókkal szemben is, ha egykezes harcosként küldjük eléjük – jegyezte meg Lou Dibella promóter.

Erdei Zsolt a sérülést követően depresszív hangulatba került, hiszen élete legjobb formájában várta a világbajnoki összecsapást, ugyanakkor mivel az orvosok jó esélyt látnak a teljes gyógyulásra, ezért Madár motiváltabb, mint valaha, és továbbra is célja egy világbajnoki cím megszerzése.

Klink „Zoga” Zoltán erőnléti edző egy könnyített erőnléti edzéssel tartja szinten az elért kiváló kondíciót, hogy a kényszerszünetet követően, Madár már akár január végére visszatérhessen az edzőterembe.

„Zsolt a baleset, illetve a foghúzás miatt jelenleg nem végezhet megerőltető munkát, lépcsőzést, így egy szinten tartó edzésmódszert dolgoztam ki a számára. Aztán szép fokozatosan kezdjük meg az erőnléti felkészítést, hogy a következő mérkőzésre újra csúcsformába lendüljön. Az alap nagyon jó lesz, ahonnan indulunk majd, hiszen az eddigi munkát eredményesnek ítélem meg, nagyon jó formában volt Zsolt, és minden papírforma szerint zajlott…, a sérülést leszámítva. Az étkezésre is odafigyelünk, nem szabad, hogy a kényszerpihenő alatt „elszaladjon a ló”, és felszedjen olyan kilókat, amelyek ledolgozása felesleges munkát, megterhelést jelent. Bízom Zsoltban, tudom, hogy ahogy eddig is, ezután is maximálisan odateszi majd magát az edzéseken, hiszen elképesztő energiával és belső lelki erővel rendelkezik, egy igazi harcos.” – adott betekintést a következő felkészülés rejtelmeibe Klink Zoltán „Zoga”, erőnléti edző.

Mi tudjuk jól, hogy Zsolt igazi harcos, és tudjuk jól azt is: következő meccsén már nem szalasztjuk el azt a momentumot, amikor új, HEGYEM-övében emeli magasba világbajnoki trófeáját.


A sajtótájékoztatón bemutatkozott az M&S Informatikai Zrt. mint a szakmai felkészülés főtámogatója, akik szponzorálása nélkül a professzionális hátteret nem lehetett volna biztosítani. Tancsik Lajos megbízott vezérigazgató elmondta, hogy töretlen a bizalom, és továbbra is kiállnak a sportoló mögött. Madár elmondta, hogy az M&S Informatika támogatása révén volt lehetősége annak, hogy rendhagyó módon egy karitatív nonprofit mozgalom, a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom) kerülhessen a boksznadrág övére, hiszen nincs annál fontosabb, mint a hátrányos helyzetű gyermekek sorsára felhívni a figyelmet. Madár a felszabadult idejét jelenleg a karitatív megmozdulásoknak szenteli, így a HEGYEM rendezvényeken kívül az Arabella ásványvizével a jövőben egy jótékonysági gyűjtést szervez majd, de közelebbit nem árult el a részletekről.