Megkapta “köztéri jogosítványait” a Mozgalom

Alig telt el másfél hónap a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) megalakulásától, a gyors és hatékony segítségnyújtás jegyében megszületett a gondolat hivatalos ernyőszervezete is. A veszélyeztetett helyzetben élő gyerkekek életét mostantól a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. próbálja olyan irányba terelni, ami túlmutat a probléma felismerésén, és mostantól konkrét fogodzókat ad a mindennapokban.

8_1SEGÍTSÉG – ez az alapszó, amelyre a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Nonprofit Kft. tevékenységét alapozza.

A két alapító, Dr. Gubacsi Attila és Dr. Zsuga János azért hozta létre a nonprofit szervezetet, hogy immáron hivatalos védőernyője is legyen a február végén életrehívott társadalmi önszerveződésnek.
Tisztelettel jelentjük: a cégbíróság bejegyezte a szervezetet.

Hogy plasztikusan fogalmazzunk: a mozgalom most ért felnőttkorba – céljai, munkája, tevékenysége, akciói ily módon mindenki által hozzáférhetőek és megismerhetőek.

Az alapítók bíznak a jószándékban, a segítségnyújtás erejében, ezért olyan átlátható „üvegszervezetet” hoznak létre, amely remek hátteret biztosít a szervezet ars poeticájában megfogalmazott célkitűzéseknek.
„Abban hiszünk, hogy egy transzparens szervezetet kell létrehozni, hogy mindenki, aki csatlakozik hozzánk, lássa, tudja, érezze: önzetlen segítsége közvetlenül oda jut el, ahol a leginkább szükség van rá” – szögezte le Dr. Zsuga János.

9_1Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a HEGYEM honlapján, a www.hegyem.hu-n folyamatosan lehet majd olvasni a beszámolókat, jelentéseket az országjáró, élelem-osztó körutakról, és – tiszteletben tartva az adatvédelmi elveket – a közönség a szervezet alapvető finanszírozási modelljét, illetve elosztó rendszerét is megismerheti.

Így az a felmérő-összegző szisztéma is áttekinthető lesz, amely alapján a már most sok támogatót felvonultató szervezet a segítséget adja a rászorulóknak.
– Ez kulcskérdés. Ugyanis csak egy nagyon pontos koordinátarendszer tudja megmutatni azt, hogy a több százezer gyermek közül kinek van a legnagyobb szüksége arra, hogy támogassuk – fogalmazott Dr. Gubacsi Attila, a szervezet ügyvezető igazgatója.

A következő hetek elsősorban a felmérésekről és az adatgyűjtésről szólnak, de a már megismert és feltárt krízisterületeken az élelemosztás is elkezdődik.