Madár most böllérként segített gyermekeinknek

Magyarország legnagyobb mangalicájából készítettek kolbászt a rászoruló lurkóknak

Erdei Zsolt, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. (MIKSZ) jótékonysági nagykövetének vezetésével kolbászt készítettek az ország legnagyobb mangalicájából. A 260 kilós állatotból 200 kg kolbász készült, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a HEGYEM-nek ajánlottak fel a szervezők. És még nincs vége: karácsonyig 1 tonna élelmiszert szeretnének összegyűjteni a magyar termelők.

A Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. (MIKSZ) a magyar termelőkkel összefogva indította útjára élelmiszergyűjtését. A jótékonysági akciót egy rekord mangalicavágással indították: az ország legnagyobb mangalicájából készítettek 200 kg kolbászt.

A közel 300 kilós állatot a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete ajánlotta fel. Ehhez a mennyiséghez a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán (2012. november 16-18., Millenáris) bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert.
– Ma hozzávetőlegesen 15 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk is segítsünk – hangsúlyozta Pap Krisztián, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség vezérigazgatója, majd hozzátette: a jótékonysági akció célja, hogy a vásáron legalább egy tonna élelmiszert gyűjtsenek össze a rászoruló gyerekeknek.

„Hálásan köszönjük a Kézműves Magyar Ízek felajánlását! Különösen öröm, hogy egy újabb szervezetet köszönthetünk, akik szívügyként kezelik a nehéz helyzetben élő, éhező gyermekek sorsát. Egy fejlődésben lévő szervezet számára különösen fontos a minőségi táplálék bevitele, ami sajnos nem minden gyermek számára adatik meg. A HEGYEM összefogásának is az a célja, hogy a harcművészek és a társadalom összefogásával segítsük a fiatalokat megfelelő táplálékhoz juttatni. Jelmondatunk, hogy „Küzdj Másokért”, így arra kérünk mindenkit, csatlakozzon kezdeményezésünkhöz” – fogalmazott Erdei Zsolt, a jótékonysági akció fővédnöke, a HEGYEM nagykövete.

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán 100 féle hurka, kolbász és a 30 féle újbort lehet végigkóstolni. A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett a szervezők most sem feledkeztek meg a Vásárra kilátogató családokról sem. A gyerekeknek napközben az Alma (szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg a felnőtteknek este a Balkán Fanatic (péntek) gondoskodik a jó hangulatról.
A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések is.
Újdonság, hogy most először a belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort is. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

„Fantasztikus dolognak tartom a Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvényt, és csak ösztönözni tudok mindenkit, jöjjön, látogasson ki az eseményre! Hiszem, hogy az ebből a malacból és a vásáron készült kolbász és hurka sok-sok gyermeknek okoz majd örömet, hiszen végre minőségi magyar étel, hús kerülhet az asztalukra. Köszönet ezért a felajánlóknak, a gyerekek nevében is” – kommentálta a gazdag asztaltervet Madár.


Az érdeklődők addig is további információt a
www.kezmuvesmagyarizek.hu,
vagy a www.facebook.com/magyarizek
oldalon találhatnak.