Legyünk büszkék: gyerekeink sikeresen vizsgáztak!

A kemény munka meghozta édes gyümölcsét: a Lázi József (2. DAN) vezette HEGYEM-es csapatunk tizenhárom tagja (köztük négy bódvalenkei srác) sikeresen övvizsgázott, és kapta meg a shotokan karate kiérdemelt fokozatait. A HEGYEM különösen büszke, mert a srácok nagyon kitettek magukért, ráadásul a vizsgázottak között többek már nemzetközi versenyeken is bizonyítottak.

A Felsőnyárádon megrendezett övvizsgát Shihan Juhász Ferenc (7. DAN) irányította, akit táborainkból is jól ismerhettek a tanoncok. A HEGYEM külön köszöni mostani közreműködését is, mert a Shihan lehetővé tette, hogy a HEGYEM gyermekei térítésmentesen tegyék le a vizsgákat.
A megmérettetésen egyébként huszonnyolcan sorakoztak fel – mindenki sikerrel zárta a napot.

Lázi József mester beszámolója szerint a HEGYEM gyerekek keményen küzdöttek, és maximális teljesítményt nyújtva adtak számot tudásukról.
– Az emberi önzetlenség és a segítőkészség eredményt hozott: az ifjúk kemény munkája megtérült, mosolyt varázsolva ezzel az arcunkra – kommentálta a látottakat a hegyem.hu-nak Lázi mester.

Fontos megemllítenünk, hogy a most vizsgázottak között számos olyan gyermek van, aki az elmúlt időszakból már jelentős eredményeket is felmutathat.

A szerbiai Novi Sad-on megrendezett SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságon például a Gönczi Gergely, Kiss Tamás, Tizedes Ákos, Kossuth Kornél kvartett egy bronzérmet gyűjtött be (legeredményesebb versenyzőnk Kossuth Kornél volt, aki a „kumite” versenyszám elért harmadik helye mellé egy „kata” negyedik helyet is megszerzett…), míg a romániai Nagykároly városában rendezett ippon soubu versenyen hat versenyzőnk kilenc érmet (egy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot) szerzett.
(A vizsgázó karatékák szállításáról az MSKE, illetve Lázi József gondoskodott.)

Shotokan karate övvizsga – 2013. november 24., Felsőnyárád

HEGYEM-es EREDMÉNYEK:

Dányi Béla Dávid: 2. gyerekfokozat – fehér öv két piros csikkal
Rusznyák Norbert: 8. kyu – citromsárga öv
Káló Viktor: 8. kyu – citromsárga öv
Ganyi Dániel Béla: 8. kyu – citromsárga öv
Kalocsai József: 8. kyu – citromsárga öv
Tóth Attila: 6. kyu – zöld öv
Kossuth Kornél: 6. kyu – zöld öv
Tizedes Márk: 6. kyu – zöld öv
Bodolai Gergő: 5. kyu – kék öv
Tizedes Ákos: 5. kyu – kék öv
Kovács Balázs: 4. kyu – kék öv két fehér csikkal
Kiss Tamás: 3. kyu – barna öv
Gönczi Gergely: 2. kyu – barna öv két fehér csikkal