Legendás mesterekkel küzdünk tovább a gyermekekért

Diplomatákat avatott a HEGYEM

Hanshi dr. Adámy István (8. DAN), Shihan Furkó Kálmán (7. DAN), Shihan Somogyi Zsolt (7. DAN), Shihan Budán László (6. DAN) – tisztelettel jelentjük, hogy a magyar harcművészet meghatározó és jeles alakjai megkapták a HEGYEM Diplomata Megbízólevelét. Az okleveleket az első karatemaraton megnyitó ünnepségén Erdei „Madár” Zsolt, a HEGYEM nagykövete adta át. Ennél jobb alkalmat nem találhattunk volna – a karatékák újra bebizonyították, hogy a hazai harcosok ereje, elkötelezettsége és lelki kitartása megkérdőjelezhetetlen.

Fontos állomásához érkezett a HEGYEM élettörténete az I. Karatetechnikák Maratonja megnyitó ünnepségén. A páratlan, minden szellemi és testi erőt magának kívánó rendezvényen ugyanis négy olyan magyar harcművész vehette át a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom Diplomata Megbízólevelét, akik pályaművükkel, életútjukkal már régesrég bebizonyították: a budo szellemiségében élnek, dolgoznak, tanítanak, segítenek.

A HEGYEM kiemelt megtiszteltetésnek vette, hogy a harcművészek igent mondtak a felkérésére, ezért legkiválóbb harcművészünkkel, a többszörös világ- és Európa-bajnok bokszolóval, “apai” Nagykövetünkkel, Erdei “Madár” Zsolttal érkeztünk a helyszínre.

Zsolt erős kézfogással és széles mosollyal köszöntette a mestereket.

Hanshi dr. Adámy Istvánt (8. DAN) és Shihan Furkó Kálmánt (7. DAN), a magyar kyokushin karate megalapítóit:

valamint tanítványaikat, Shihan Somogyi Zsoltot (7. DAN) és Shihan Budán Lászlót (6. DAN):

A felkéréseket a szervezet társalapítója, Dr. Gubacsi Attila tolmácsolta, aki nem rejtette véka alá, hogy a harcművészek bekapcsolódásával a HEGYEM életében új fejezet kezdődik.

Az alapító leszögezte: “a HEGYEM úgy szeretne dolgozni és úgy szeretne segíteni a gyerekeken, ahogyan a kinevezett mesterek az évek során átadták tudásukat a tanítványaiknak. Szívből, lélekből, önzetlenül.”

A mesterek meghatódottan nyugtázták a szavakat.

Fontos megjegyeznünk, hogy a Dunaharasztiban megrendezett eseményen több HEGYEM aktivista is megméretette magát.

A félelmetesen hosszú és gyötrő maratonon a szervezet alapítója jutott a legtovább, de számos fiatal önkéntesünk teljesített szinte leírhatatlanul nagy számokat.

(A I. Karatetechnikák Maratonjáról a cikk alján lévő kerestesben olvashat részletesebben.)

A HEGYEM tisztelettel üdvözli az új diplomatákat, és azzal a köszöntéssel üdvözli őket soraiban, amelynek nevében a szervezet 2010 elején megalakult:

Küzdj másokért, küzdjünk másokért!


I. Karatetechnikák Maratonja
2012. február 11., Dunaharaszti

A dunaharaszti általános iskola sportcsarnoka különleges eseménynek adott otthont a februári ítéletidőben. A település kyokushin csoportjának vezetője, Szappanos Zoltán Senpai (fotónkon) ugyanis olyan „edzést” álmodott meg és hozott tető alá, amely az emberi teljesítőképesség próbája, de egyben a kyokushin karate ünnepe is.

01_OLVASSON CIKKET!!! (Szappanos Zoltán interjú)
02_NÉZZEN VIDEÓKAT!!! (Képes, videós beszámoló a maratonról)

A több mint száz karatéka Szappanos Senpai vezetésével 30 000 kyokushin technika végrehajtására vállalkoztak közel 12 óra alatt.

(A legfiatalabbak, kevésbé tapasztalt karatésok „fél” és „mini” maratont, 18 000 és 9 000 technikát is vállalhattak.)

A maraton 10-10 000 ütés-, rúgás- és védéstechnika kivitelezéséből állt, amelyeket jól körülhatárolható „etapokban” teljesítettek a résztvevők. Egy etap 1000-1000 ütés, rúgás és védés teljesítéséből állt, és kb. 47 percig tartott. Az etapok között rövid pihenők a regenerálódást, a folyadék- és tápanyagbevitelt segítették.
A monotóniát Szappanos Zoltán szavai és Hanshi Adámy István kyokushin spirit-et több oldalról megközelítő eszmefuttatásai törték meg, így vált az élmény nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is maradandóvá…

Az utolsó etapra minden maratonista elcsigázottan, de büszkén, csatakiáltásokkal felvértezve indult. A különleges élmény az utolsó technikákra és a befejezésre katarzissá vált: a karatékák legyőzték a fizikai határokat, és nevetve, könnyezve borultak egymás és a családtagok nyakába.

Az ötletért, az eseményért, a szervezésért, valamint a felkészülés során végrehajtott több mint százezer techikáért Hanshi Adámy István, az IBK magyarországi első embere – a rá ruházott hatalomnál fogva – Szappanos Zoltánnak 1. DAN fokozatot adományozott.

A rendezvény a kyokushin, a karate, az egész harcművészet ünnepe volt, amely méltó nyitánya a 40 éves magyarországi karatét ünneplő jubileumi programsorozatnak.