Latorcai János és Simicskó István a HEGYEM nagykövete lett

Elfogadta a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) „nagyköveti felkérését” Dr. Latorcai János, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének alelnöke és Dr. Simicskó István PhD., a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Az országgyűlési képviselők barátságukról és támogatásukról biztosították a nehéz helyzetben élő gyerekeket segítő közhasznú szervezetet, és ezzel elkezdődhetett egy tartalmas közös munka.

Néhány héttel ezelőtt levélben fordult segítségért és erkölcsi támogatásért Dr. Latorcai Jánoshoz, az Országgyűlés alelnökéhez és Dr. Simicskó István PhD.-hoz, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárához a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom két alapítója.

Részlet a levélből:
„Gyermekeinkért és az ország jövőjéért őszintén aggódva fordulunk Önökhöz. Tudván és ismervén az e tárgykörben született felmérések eredményeit, tisztában vagyunk azzal, hogy hazánk gyermekeinek jelentős része nem kapja meg a egészséges élethez szükséges „táplálékokat” sem anyagi-dologi, sem szellemi-lelki színtéren. Az alulírottak ezért megalapították a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalmat és annak közhasznú státuszú szervezetét, hogy a magyar harcművészek közösségét összefogva, a harcművészetek egyetemes értékeit közvetítve, a lehető legszélesebb körben tudjanak segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van ránk; a kiflire éppúgy, mint a becsületes és tisztességes mindennapi küzdelemre.”

88_0

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke

154_0

Dr. Simicskó István PhD., a Honvédelmi Minisztérium államtitkára
A közhasznú szervezet alapítói ezek szellemében arra kérték fel a neves közéleti személyiségeket, hogy Erdei Zsolt többszörös ökölvívó Európa-bajnok, világbajnok és Pártos Csilla előadóművész mellett legyenek a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom „Közéleti Nagykövetei”.

Dr. Latorcai János és Dr. Simicskó István PhD. (aki évtizedek óta a wing tsun kung-fu művelője és mestere) tisztelettel megköszönte és elfogadta a felkérést, és biztosították az alapítókat arról, hogy – lehetőségeihez mérten – mindent megtesznek a Mozgalom céljainak megvalósításért, és egyúttal felajánlották, hogy azokon a fórumokon, ahol ezt fontosnak érzik: hírt adnak a szervezet létéről és annak szándékairól.

155_1Ezen túlmenően mind az Országgyűlés alelnöke, mind a Honvédelmi Minisztérium államtitkára szükségesnek tartja felhívni a figyelmet arra, hogy „erős, ugyanakkor szociálisan érzékeny, az elesetteket felkaroló, közösségeiben, az egyetemes értékekben hívő és azokat megtartó ország csak akkor tud formálódni, ha egyre több civil szervezet segít saját eszközeivel a feltárt problémákon”.
Közéleti Nagyköveteink jelezték: „a nemzet saját jövője iránti elkötelezettsége abban látszódik leginkább, ahogy gyermekeivel törődik”.
Éppen ezért bíznak abban, hogy segítségükre lehetnek a Mozgalom szándékainak megvalósításában.