Kornél VB-érmet hozott a HEGYEMNEK

Büszkén írjuk: négy HEGYEM-gyermeket válogattak be Magyarország SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságra delegált csapatába. A magas presztízsű, október elején, a szerbiai Újvidéken megrendezett viadalon a HEGYEM-gyerekek közül Kossuth Kornél volt a legeredményesebb.

Négyszáz kilométerre, délre, a szerbiai Novi Sad-on (Újvidék) rendezték meg az idei SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságot. A versenyen 32 ország 1300 karatékája küzdött az érmekért.

Tizedes Ákos, Gönczi Gergely, Kiss Tamás; elől: Kossuth Kornél – Ákos és Kornél

Nagy örömünkre a kiutazó magyar válogatottban ott találtuk Sempai Lázi József (2. DAN) mesterünket, aki saját egyesületéből (MSKE) négy HEGYEM-gyermeknek segített a versenyen.

Sempai Lázi József (2. DAN)

A Gönczi Gergely, Kiss Tamás, Tizedes Ákos, Kossuth Kornél kvartett remekül versenyzett, és a tisztes helytállás mellett egy bronzérmet is begyűjtött.

A legeredményesebb versenyzőnk ennek okán Kossuth Kornél volt, aki a „kumite” versenyszám elért harmadik helye mellé egy „kata” negyedik helyet is begyűjtött.
Tizedes Ákos szintén sokáig menetelt: formagyakorlatban csípte el a hatodk helyezést.

Kornél az eredményhirdetés közben és után

– Gratulálok minden versenyzőnek! Folytatjuk tovább, nem állunk meg! Hajrá Magyarország, hajrá HEGYEM! – írta nekünk beszámolójában Lázi József shotokan karatemester, mi pedig ehhez azt tesszük hozzá: MI KÖSZÖNJÜK!