Jiu jitsu táborban tanultak és nyaraltak a HEGYEM lurkók

Nagy megtiszteltésnek éltük meg, hogy a nyár közepén a Jiu Jitsu Kelemen Ryu azzal kereste meg a Mozgalmunkat, hogy szívesen fogadnának hét HEGYEM gyerkőcöt balatonfenyvesi edzőtáborukba. Bátor jelentkezőket kerestünk, mivel közösségünk számára a jiu jitsu nem számít mindennapi stílusnak.

A Soke Kelemen István (9. DAN) által vezett szervezettől a MEGHÍVÓ akkor érkezett, amikor mi a saját táborunk mindennapjait éltük.

Az egybeesés remek alkalmat teremtett arra, hogy jelentkezőket toborozzunk a balatoni edzőtáborba.
Természetesen egy ilyen lehetőséget senki sem akart kihagyni, de végül a Karancs völgyéből és Hatvanból utaztak el azon fiúk és lányok, shotokanosok és taekwan-dósok, akik bennünket képviseltek.
De nemcsak nálunk volt nagy a várakozás, a jiu jitsu-s szervezők is érezhető izgalommal egyeztettek, hiszen ez volt az első olyan alkalom, amikor támogatott gyermekeket táboroztattak.

Soke Kelemen István és gyermekeink

Gyermekeink kísérője, Oláh Szabina – akinek utólag is nagyon köszönjük a felügyeletet és a gondoskodást – elmesélte, hogy a kalandos leutazást követően egy meseszép, hangulatos Balaton-parti táborban fogadták gyermekeinket. Szép környezet, szép ház – a vendéglátók mindenben kitettek magukért.

Természetesen a sok-sok lubickolás, evés, ivás mellett leginkább a kőkemény edzések határozták meg a napok menetrendjét.
A beszámolók szerint – annak ellenére, hogy a jiu jitsu mozgásanyaga “új” volt a karatéhoz és a taekwan-dóhoz képest – a gyerekeink ügyesen megállták a helyüket, és bebizonyították: a HEGYEM kemény harcosokat nevel, akik az új kihívásoktól sem riadnak vissza.

Örömmel konstatáltuk azt is, hogy gyermekeink végignézhettek egy danvizsgát is, amitől „leesett az álluk”; a stílus újabb rajongókat kapott…

A HEGYEM ezzel a cikkel is szeretné megköszönni
Soke Kelemen István és csapatának önzetlen segítségét!