Itt a csoki, hol a csoki!? Orosházán gyereknapozott a HEGYEM

Vendégségbe hívtak bennünket… Június második vasárnapján a szegedi HEGYEM-gyerekek Orosházára utaztak, ahol a helyi nőegylet a rászoruló családoknak már évek óta megrendezi saját gyereknapi programját. Az idei esemény díszvendége mozgalmunk két nagykövete, Erdei Madár Zsolt és Pártos Csilla volt. Vonatút, ugrálóvár, csokidobálás – újabb felejthetetlen rendezvényt írhatunk be a HEGYEM almanachjába.

“Bármikor, bárhova elvinném ezt a kis csapatot, nagyon büszke voltam rájuk!”

Ez a mondat a HEGYEM dél-alföldi régióvezetőjének, Moncának élményleveléből származik, és azt gondoljunk: mindennél beszédesebben mesél az orosházi rendezvény hangulatáról.

A csapatunk ugyanis – hűen a mozgalom a tiszteletet és az alázatot fontosnak tartó passzusaihoz –, vidáman, ugyanakkor fegyelmezetten vett részt az Orosházi Nőegylet rendezvényén.

A HEGYEM a dél-alföldi kapcsolatépítés közben talált rá a nőegyletre, akiknek tagjai sokat segítenek abban, hogy Orosházán és környékén megtaláljuk azokat a gyerekeket, akiknek bizony elkél a segítség.
Így senkit sem ért váratlanul, hogy a HEGYEM – amolyan viszonzásként – segíteni szeretett volna a szokásos, éves gyereknap megszervezésében; két nagykövete, Erdei Zsolt és Pártos Csilla örömmel fogadta el az orosháziak meghívását.

A HEGYEM szegedi különítménye vonattal indult Orosházára, ami arra is jó volt, hogy a gyerekek ismerkedésre és barátkozásra használják fel a zötykölődés óráit.

Az út alatt keksz és üdítő is fogyott rendesen, így mindenki maximális komfortérzettel szállhatott fel arra a különbuszra, amely a gyereknap helyszínére vitte őket.

A szegedi és az orosházi gyerekek izgatottak voltak, hiszen személyesen találkozhattak Madárral és Csillával, akik jól állták a sarat: az aláírás-osztogatások, fotózkodások szinte minden percben lekötötték a nagyköveteinket.

Az időjárás nagyasszonya kegyes volt hozzánk – bár előző éjjel végig szakadt az eső… – egész nap szép időnk volt, így a gyerekek zavartalanul élvezhették a rendezvényt. Azt a rendezvényt, amely egy új uniós játszótér hivatalos átadásával kezdődött és egy nagyszerű teszteléssel folytatódott; a gyerekek az ugrálóvárat és a trambulint már az első percekben komoly terhelés alá vetették.

Emellett felülhettek egy igazi rendőrmotorra, beülhettek egy tűzoltóautóba is, ezért senki sem csodálkozott azon, hogy a nőegylet jóvoltából felszolgált „csirkepaprikás-krumpli-savanyúság-süti” ebédkombó gyorsan elfogyott.

A gyereknapot csokidobálás zárta: a díszvendégek és a szervezők a sportpálya öt pontjáról szórták a csokikat és cukrokat a gyerektömegbe, amely a buli végén boldog fáradtságban zuhant össze.

“Szuper kis csapat volt velem. Önfeledten szórakoztak, de mégis betartották, amit kértem tőlük, hogy vigyázzanak a játékokra és vigyázzanak egymásra” – idézünk egy újabb bekezdést a hivatkozott levélből, amelyből később az is kiderült, hogy a gyerekek tutira nem fürödnek a következő napokban.

Hogy miért?!
Háthogy még véletlenül se kerüljenek le Madár aláírásai a kezekről és karokról…