Ismerd meg a határaidat! De ne elégedj meg velük…

A BHMSE Kyokushin Karate szakosztálya – a sportág hagyományait követve – immár negyedszer rendezte meg a fővárosban 24 órás küzdelmi edzését. A rendezvény mottója: ISMERD MEG HATÁRAIDAT ÉS SZÉLESÍTSD KI! A páratlan eseményen a HEGYEM szimpatizánsai is részt vettek.

A 24 óra alatt 720-szor szólalt meg a gong… – a BHMSE Kyokushin Karate szakosztálya, Sensei Fris Ferenc (4. dan; első fotónkon) vezetésével az ország minden részéről várta és fogadta a kyokushin szellemiségét magukban érző karatékákat az őszelőn megrendezett 24 órás küzdelmi edzésen.

81_0

75_0

76_0

77_0

A küzdelmek non-stop követték egymást – a sorrendeket a bírók állították össze.
A küzdelmek egyébként a Kyokushin Kumite alapján zajlottak: 1,5 perces dojo kumite jellegű, sparring összecsapásokat élhettek át a korosztályokra bontott harcosok.
A gördülékenyebb lebonyolítás érdekében bizonyos szakaszokban 3 páston is “harcoltak” a karatékák, de több lehetőség nyílt arra is, hogy kiváló mesterek edzésein vegyenek részt.

Így, amíg a fő teremben folyamatosan “mentek” a felnőtt küzdelmek, sok felnőtt, fiatal és gyermek külön teremben, külön edzőkkel gyakorolhatta a mozdulatsorokat.
Ebben az évben több Nagymester is elfogadta Sensei Fris Ferenc felkérését, így Sensei Agócs Tibor női küzdőedzést, Shihan Bencze Antal nyílt edzést, Shihan Miskolczi Attila kobudo edzést, Shihan Karmazin György pedig “reggeli tornát” tartott.
Ezen kívül Sempai Leskó Anna spéci nyújtó-lazító és jógatréninget, Sempai Kovács Balázs KATA edzést vezényelt, Szilágyi István mester pedig MEDI BALL bemutatót és próbaedzést tartott az érdeklődőknek.

78_0

79_0

A közel száz fiatal karatéka fegyelmezetten és kitartóan végezte el a gyakorlatokat – mindenki arról számolt be, hogy az ilyen jellegű megpróbáltatások rendkívül hasznosak abban a harcművészeti stílusban, amelynek alapja az egyénben megbújó “spirit” és annak felszabadítása.

80_0

Örömmel számolhatunk be arról is, hogy az edzésen több, a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalommal kapcsolatban álló fiatal kyokushin karatéka is részt vett.

Egyéb információ: www.tigrisdojo.hu