Hogy vagy, nagykövet?

Még most sem lehet tudni, hogy ki lesz Erdei Zsolt következő ellenfele, minthogy az sem: mikor és hol léphet szorítóba az “ország madara”. Összeállításunkban arra vállalkoztunk, hogy Erdei Zsolt eseményekben igencsak gazdag elmúlt hónapjait vesszük górcső alá, és azt is elmondjuk: miért a HEGYEM apai nagykövetét választották 2010 “Legkaritatívabb sportolójának”.

BOKSZKARRIER

A magyar bunyós február végén Tirolban megkezdte edzőtáborozását Fritz Sdunekkel, korábbi edzőjével. A német szakember örömmel vállalta el a felkészítést a következő amerikai mérkőzésre, amely minden bizonnyal újra milliókat ültet majd a képernyők elé.
Hogy jutottunk el idáig?

2010 július 1.: Lejár Erdei Zsolt kétszeres világbajnok ökölvívó szerződése a német Universum Box Promotion-nél. Madár a szerződés lejárta után azonnal keresni kezdi a lehetőséget, hogy a sportág fellegvárában, Amerikában osztja ki későbbi pofonjait.

175_0

2010 július: Megkezdi munkáját az Erdei Zsolt Menedzsment: Madár sportmenedzselését Christof Hawerkamp, az Universum korábbi médiaigazgatója veszi a kezébe. Míg nemzetközi szinten Christof Hawerkamp képviseli Erdeit, addig Magyarországon Pálfai Károly és Ferencz Róbert (Megaphone TPM Kommunikációs Ügynökség) segíti Erdei Zsolt menedzselését, sajtókezelését.

2010 július: Erdei Zsolt hároméves főszponzori szerződést köt a minőségi húskészítményeket készítő és forgalmazó Hazai Hússal. A szponzori megállapodás eredményeképpen Madár a cég 100%-os hazai termékeit a jövőben saját arcával népszerűsíti.

177_0

2010 szeptember: Erdei Zsolt veretlen kétszeres világbajnok ökölvívó tanácsadói szerződést köt Amerika egyik jónevű összekötőjével, Greg Leon-nal. A kontraktus szerint Greg Leon segít majd abban, hogy Madár az USA legnagyobb promótereinek egyikével kössön majd szerződést.

2010 október: Erdei Zsolt három mérkőzésre szóló szerződést ír alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel, Lou DiBellával és a Di Bella Entertainmenttel. Lou DiBella 3+2 mérkőzésre szóló szerződést köt kétszeres (WBO, WBC) világbajnok profi ökölvívónkkal.

176_0

2010 október: Kiderül, hogy a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka 2010. november 20-án léphet ismét szorítóba. A 36 éves Madár az egyesült államokbeli Atlantic Cityben bokszolhat majd a kenyai Samson Onyango (20 győzelem, 6 vereség) ellen egy nyolc menetesre tervezett felhozó mérkőzésen.
„Nem akarok visszavonulni anélkül, hogy az Egyesült Államokban kipróbálnám magam. DiBella tette a legjobb ajánlatot, de az a legfontosabb, hogy hisz bennem.” – nyilatkozza Zsolt a hír kommentálásaként.

2010 november 20.: Magyar idő szerint hajnali 3.30 órakor, a Sergio Martinez–Paul Williams világbajnoki összecsapás előtt lép szorítóba a nyolcmenetesre tervezett találkozón. Erdei végig uralja a ringet: a bírák egyhangú pontozással 79:73, 80:72 és 80:72 arányban Erdei Zsoltot hirdik ki győztesnek. Lou DiBella nagyon elégedett, és csodálkozik, hogy a Boardwalk Hall lelátóján milyen hangulatot teremtett Zsolt szurkolóserege.
„Rettenetesen boldog vagyok, hogy ennyien kilátogattak. Olyan volt, mintha Magyarországon bokszoltam volna. Kicsit óvatos voltam, de végülis eredményes, és ez most a lényeg. Óriási volt az elvárás velem szemben, így sosem vagyok elégedett, de örülök nagyon. Egy ilyen hosszú kihagyás után azomban jó belépő volt!” – mondja Zsolt a meccs után.
Egy picit mi is segítettünk a győzelemben… 🙂

178_0

2010 december: Bernard Hopkins azt nyilatkozza, hogy szívesen bokszolna Erdei Zsolt ellen. Elmondja, hogy Erdei technikás, viszont nem annyira atletikus. Erdei menedzsmentje erre reagálva azt közli: a magyar veretlen világbajnok szívesen kiállna Hopkins ellen, és mindent megtesznek, hogy tető alá hozzanak egy Hopkins-Erdei párharcot…

2010 december: Tavaly már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Prima Primissima Díjátadó Gálaestet. Demján Sándor üzletember 2003-ban döntött úgy, hogy 10 év alatt három milliárd forintot áldoz magánvagyonából a Prima Primissima Alapítványra, ezáltal is kifejezve tiszteletét a magyar tudomány, kultúra és sport nagyjai előtt. 2010-ben a „Magyar sport” kategóriában a „Primissima Díjat” Buzánszky Jenő, a „Prima Díjat” pedig Erdei Zsolt és Monspart Sarolta kapta.

2011 január: Erdei Zsolt profi ökölvívó megkezdi hivatalos felkészülését a következő amerikai mérkőzésére. Komplex rendszerben felépített erőnléti és állóképességi edzéstervet követ, amelyet Klink Zoltán, a Testépítő és Fitness Világszövetség magyarországi edzőképzésének vezetője állított össze a számára.
„A feladat az, hogy még többet, még gyorsabban és még nagyobbat tudjak ütni, persze minél több időn keresztül” – magyarázza a részleteket Zsolt.

179_0

2011 február 11.: Erdei a legfrissebb ranglistán az első helyet foglalja el a magyar bokszolók közül, félnehézsúlyban tartja második helyét a WBO-nál, míg a WBC egy rövid kihagyást követően újra számol vele: ezen a listán a negyedik helyen jegyzik.

2011 február 15.: Lou DiBella amerikai promóter az ESPN tévécsatornának elmondja: a piacvezető amerikai HBO televíziós csatornát érdekelné egy esetleg összecsapás az IBF félnehézsúlyú világbajnok Tavoris Cloud és a veretlen magyar öklöző között. A tervek szerint a Cloud-Erdei mérkőzés győztese a Bernard Hopkins, Jean Pascal, Chad Dawson hármasból kerülhet ki…
(A legfrissebb Erdei Zsolttal kapcsolatos hiteles híreket első kézből a www.zsolterdei.com internetes oldalon találhatja meg minden rajongó és érdeklődő.)

A SZÍV BAJNOKA

Az országos „Év Sportolója 2010” játékon Erdei Zsolt végzett a „Legkaritatívabb sportoló kategóriája” élén. Az Év Sportolója szavazásra összesen több mint egymillió szavazat érkezett. Zsolt eddigi munkájával kétséget sem hagyott afelől, hogy ő az, akinek ezt a kategóriát meg kell nyernie…

– Nekünk, ismert sportolóknak az is a feladatunk, hogy a népszerűségünkön keresztül – a médiát is segítségül hívva – példát mutassunk az embereknek, hogy milyen értékeket tartsanak szem előtt. Kötelességemnek érzem, hogy ahogy csak bírok, segítsek a rászorulókon – nyilatkozta Zsolt, amikor átvette a díjat, és ezzel azonnal jelezte a tettek mögötti szándékot.

180_0

A HEGYEM alapítóival

Zsolt a példanélküli társadalmi felelősségvállalás példája…
Madár többek között a tavaly nyáron indult „Arc az egészségért” országos mozgalom arca: a program keretein belül a sport, az egészség, a környezettudatos szemléletet népszerűsíti. Emellett rendszeresen részt vesz karitatív programokon. Részt vett például az Országgyűlés és a Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat által szervezett „Mindenki Karácsonya” rendezvényen, de a DOWN Egyesület által szervezett „Mindenkinek becsengettek” program zárórendezvényén is „fellépett”, ahol ép és fogyatékos gyerekek, szülők és tanárok ölelték át a Nemzeti Színházat.

181_0

182_0

Madár talán legfontosabb karitatív tevékenysége az a „nagyköveti tisztség”, amelyet a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalomban vállalt magára.

Zsolt rendszeresen járja az országot: Fótra ajándékbiciklikkel érkezett, a HEGYEM munkáját médiaszereplésekkel nyomatékosítja, és szívesen moderál, lelkesít és koordinál minden olyan programon, amelyet hátrányos helyzetű gyerekeknek szervez a mozgalom.

183_0