HEGYEM Mozgalom nemzetközi sikere

A Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom (HEGYEM) azért alakult, hogy a harcművészetek testés lélekerősítő eszközeivel segítsen a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A HEGYEM Mozgalmat dr. Gubacsi Attila szociológia professzor, karate mester alapította 2010-ben, ami nagyon gyorsan nemzetközivé vált. Ma már Nepálban, Indonéziában, Németországban, Egyesült Államokban, Japánban, Portugáliában is van HEGYEM hátrányos helyzetű gyerekcsapat és közösség. 2018-ban az Európai Unió oktatásfejlesztési tanácsa gratulált a dr. Gubacsi Attila által vezetett Hegyem Mozgalomnak a módszertanához.

A HEGYEM gyerekek jelentős része nem jut hozzá szülöi vagy tanári segítséghez, oktatásmódszertanhoz, amely elégséges lenne a fizikai gyarapodáson túl a mentális
fejlődésükhöz. A szellemi fejlődésük nem mindig a megfelelő irányban vagy ütemben zajlik. Az egészséges életmód, a helyes életvezetés és “jó emberré válás” folyamatai döcögősek vagy hiányoznak a gyerekek életéből. Alapvető szociális, mentális problémáik miatt nem tudnak a társadalomban megfelelően szocializálódni, boldog, egészséges életet élni, jövőről álmodni.

A támogatás és segítség több szinten zajlik. Lehet állandó oktatási vagy alkalmi, a sportolást vagy éppen a szellemi fejlődést elősegítő momentum is. Többek között edzés lehetősége, mesteri, mentori háttér, edzőtábori részvétel szerepel a Hegyem támogatási palettáján.

A HEGYEM mindig azt tartja szem előtt, hogy melyik gyereknek mire van szüksége, és a gyermekek életében – a harcművészetek értékeivel – milyen háttér és segítség hozhatná a felzárkózást, integrációt, az esélyegyenlőség lehetőségét.