HEGYEM dojót avattak Budapesten

Új dojót nyitott a tízéves Seiken STKE Budapest szívében. A Margitsziget szomszédságában megnyílt edzőterem lesz a kyokushin karate klub új főhadiszállása, de egyben a Hiko-ryu Taijutsu harcművészeti stílus európai Honbu-ja (központi edzőterme) is. Ami számunkra azonban még ennél is fantasztikusabb hír: az új dojóban HEGYEM-gyermekek is tanulnak majd.

Mindennek oka van: a patinás klubot az a Sensei Németh Pál (4. DAN) vezeti, aki az idei táborban megkapta a HEGYEM diplomata-kinevezést. Sőt! A Hiko-ryu Taijutsu alapítója, a legendás afgán szamuráj, Tanaka Koshiro Nagymester szintén tagja csapatunknak – őt szintén nemrég kérte fel civil szervezetünk arra, hogy nemzetközi diplomatánk legyen. (A mester már többször találkozott szervezetünk képviselőivel, és elkötelezett támogatónk)
A szálak összeértek: a Seiken STKE új klubjában mostantól HEGYEM gyermekek is tanulnak.

Németh Pél, Tanaka Koshiro, Kiyoshi Takeuchi HEGYEM diplomaták
(FOTÓK: Gábriel Ágnes)

Sensei Németh Pál nyitóbeszédében elmondta: “a klub nagy utat tett meg az elmúlt 10 évben”, és ma már majd száz taggal és tíz feketeöves mesterrel dolgozik.
Jelentős mérföldkő volt a klub (de az egész magyar harcművészet életében…), amikor Tanaka Koshiro mester Magyarországra „hozta” az afgán-orosz csatatereken is kipróbált harcművészeti stílusát, a Hiko-ryu-t.

A stílusnak éppen egy éve alakult meg a magyarországi szövetsége, amit Sensei Németh Pál vezet; az új klub ennek okán lesz a stílus központi edzőterme.

A Hiko-ryu Honbu-avatójának presztízsét mutatja, hogy a II. kerületi polgármesteri hivatal és a japán nagykövetség képviselői is megjelentek az ünnepségen, ahogyan a HEGYEM vezetői is.

Rajtuk és a kyokushin karatemestereken kívül kyusho és kung-fu mesterek is eljöttek ünnepelni és megcsodálni Tanaka Koshiro és Usui Tadashi mesterek vívó és Kiyoshi Takeuchi (szintén HEGYEM diplomata…) Hiko-ryu bemutatóját.

A japán mesterek után a klub karatékáitól láthattunk egy-egy formagyakorlat, illetve küzdelmi bemutatót, majd az örökifjú Tanaka mester vezényelt rögtönzött edzést.

Az esemény zárómomentumaként Németh Pál Sensei emléktárgyakat adott át az elmúlt tíz évben együttműködő, a klubot segítő mestereknek, és felhívta a figyelmet arra: a dojo szellemiségét jelzi, hogy a HEGYEM gyermekek előtt mindig nyitva áll a klub ajtaja.

Az esemény videoösszefoglalója: