HEGYEM Diplomaták lettek Sosai Masutatsu Oyama örökösei

Fontos és megható pillanata volt az IKOK Sosai Kyokushin Európa-bajnokságnak, amikor a HEGYEM vezetője átadta Diplomata Megbízólevelünket Kancho Yoshikazi Suzukinak, a kyokushin karate alapítója, Sosai Masutatsu Oyama szervezeti örökösének. A So-Honbu vezető mestere több száz karatéka gyűrűjében, a kyu- és danvizsgák előtt vette át az oklevelet, amit szervezetünk nemcsak neki, hanem Sosai Oyama lányának, Kikuko Kuristina Oyamának is címzett.

A romániai Nagyszebenben megrendezett kyokushin karate Európa-bajnokság nemcsak azért marad emlékezetes fejezete a HEGYEM történelemkönyvének, mert sikeresen szerepeltünk.
Hanem ezért is:

Kancho Yoshikazi Suzuki, az IKOK Sosai So-Honbu vezető mestere

Az EB ugyanis fontos diplomáciai lépéseknek is helyt adot; a HEGYEM kiemelten fontosnak tartja, hogy felvegye és ápolja a kapcsolatot azokkal a harcművész szervezetekkel, amelyek meghatározzák a világ budoéletét.

Az IKO Kyokushinkaikan (IKOK Sosai) ilyen szervezet – a kyokushin karate alapítója, Sosai Mas Oyama 1994-ben bekövetkezett halála után a stílust követők különálló csoportokra szakadtak, az IKO Kyokushinkaikan azonban a “jogos jogutód” címet is bírja.

Leginkább azért, mert a stílusalapító által életre hívott szervezetet most Daiho Kuristina Oyama, Mas Oyama lánya vezeti, az eredeti Honbuban pedig az IKOK végzi a mindennapi munkát Kancho Suzuki Yoshikazu vezetésével.

„Büszkék vagyunk rá, és alázattal kötelezzük el magunkat annak, hogy továbbra is a Sosai útján követjük a budo karate örökségét a dojókban és a Honbuban egyaránt” – hangsúlyozzák a vezetők, akik a kétezres évek elején kezdtek erőteljes terjeszkedésbe. Ennek köszönhető, hogy mára már Európában is erős bástyáik vannak: a Shihan Horatiu Adrian Neagoie (5. DAN) által szervezett, több száz versenyzőt felvonultató romániai Európa-bajnokság ragyogó példa volt erre.

Háttérben: Shihan Horatiu Adrian NEAGOIE (5. DAN);
elől: Kancho Yoshikazu Suzuki

Ennek az eseménynek volt kitüntetett pillanata, amikor a hagyományos kyu- és danvizsgák előtt Gubacsi Attila, a HEGYEM alapítója átadta a szervezet Diplomata Megbízólevelét az IKOK vezető mesterének.

Kancho Suzuki Yoshikazu Daiho Kuristina Oyama nevében is megköszönte a kitüntető felkérést, és ígérete szerint nemcsak Japánban, hanem a velük kapcsolatban lévő országok mindengyikében népszerűsítik majd azt a gondolatot, amit a HEGYEM képvisel.