HEGYEM a világ színpadán – Együtt a “kékszemű szamurájjal”

Nicholas Pettas nem tudta leplezni meghatódottsággal vegyes örömét, amikor alapítónk először mesélt a HEGYEM-ről. Az érdeklődés után sok beszélgetés, mély elmélkedés, majd közös tervezés következett. Japán közkedvelt harcművésze, a K-1 egykori elitharcosa, milliók bálványa ma már a HEGYEM Nemzetközi Nagykövete. Nicholas Pettas jelenléte és munkája óriási fejezet a HEGYEM életében.

316_1Több mint húsz éve annak, hogy a japán rajongók által csak “Kékszemű Szamurájnak” becézett Nicholas Pettas először öltött magára karateruhát. Hét esztendeje egy borzalmas sérülés derékba megtörte pályafutását.

A harcművészetek értékei iránt érzett elkötelezettségét viszont nem. Ennek köszönhető, hogy megtisztelten és örömmel fogadta el Nemzetközi Nagyköveti felkérésünket, amit személyesen tettünk meg Tokióban.

„Azt gondolom, hogy a HEGYEM munkássága olyan egyedi és értékes elemekkel rendelkezik, amiket minél több embernek meg kell ismerni. Ezért úgy döntöttem, hogy teljes mellszéleséggel támogatom a Mozgalmat. Azért dolgozom majd, hogy a HEGYEM által képviselt mondanivaló necsak Magyarországon, hanem a világ számos országában érthető legyen, hogy minél nagyobb legyen a HEGYEM-tábor. Ehhez én a nevemet, és azt a tudást adom, amit magaménak tudhatok” – mondta Nicholas Pettas, miután átvette a kinevezési okmányokat.

A HEGYEM és Nicholas Pettas munkája elkezdődött.

317_0 318_0

Jelen pillanatban annak az előkészületei folynak, hogy a HEGYEM kilépjen a világ színpadára. Ehhez Japánban, az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már számos támogatót szereztünk. Abban bízunk, hogy hamarosan azon kell gondolkodnunk: a „Küzdj másokért!” jelmondatunk milyen nyelven és hova jusson el a leggyorsabban.

– A budo jelentése út, ami egyfajta életútnak is felfogható. Teljesen egyértelmű, hogy a karate nemcsak sport, hanem életforma, amellyel együtt élsz, amit tisztelsz, ami által jobb emberré válhatsz – mesélte nekünk Nicholas, amikor a harcművészetek értékeiről beszélgettünk.

A teljes interjú itt:

Egy biztos: Nicholas Pettas támogatása és Nemzetközi Nagyköveti szerepe mérdföldkő szervezetünk életében. A HEGYEM mindent megtesz azért, hogy Nicholas jól érezze magát nálunk, és saját ismertsége okán egyre több és több szimpatizánst szerezzünk a világon.
Megítélésünk szerint fejlődésünknek ez az egyik legfontosabb kulcsa.

320_0

321_0

A Nemzetközi Nagykövet

Nicholas Pettas a „verekedős” hong-kongi és amerikai akciófilmek hatására ismerkedett meg a küzdősportokkal. A kyokushin karatéra esett a választása; tizennyolc évesen Japánba utazott, és az alapító nagymester, Sosai Masutatsu Oyama gaijin uchi-dechi (bentlakó) tanítványa lett. 1995-ben visszatért Európába, és megnyerte a Kyokushin-kai Európa-bajnokságot, 1999-ben megnyerte a Shin Karate-Do Összjapán bajnokságot, majd a VII. Világbajnokságon ötödik helyen végzett. Később a K-1 felé fordult: 2001-ben megnyerte a K-1 Japán Grand Prix-t, és ott volt a világ nyolc legjobbja között a K-1 Világbajnokság döntőjében. A 2002-es a World Grand Prix-n kettétört a lábszárcsontja – csak többórás műtéttel tudták összekapcsolni. A részleges rehabilitáció után saját edzőtermet alapított: a Samurai Spirit Dojóban több száz tanítvánnyal dolgozik. Hat éve távolították el az utolsó két kapcsot a lábából. A visszatérés után thai/kick-boksz, MMA, illetve K-1 mérkőzéseket is vívott, de több filmben és televíziós produkcióban is kapott szerepet.