HEGYEM a Magyar Televízió Nappalijában is

Sok időt és sok energiát szánt a Magyar Televízió annak, hogy „Nappali” című közéleti-közérzeti magazinjában beszámoljon arról a tevékenységről, amit mozgalmunk végez. A stáb munkája, igaz, felborította kissé életünket – hiszen kevésszer szerepelünk kamerák kereszttüzében… –, azonban őszintén írjuk: izgalommal vegyes mosollyal nyugtáztuk a műsorra várás előtt, hogy ez a híradás bizony jól, nagyon jól is sikerülhet…

És be is jött, amit vártunk…
A keddi Nappaliban ugyanis egy több mint hatperces “filmdolgozat” próbálta elmesélni, hogy a HEGYEM miről szól, és nemes céljait milyen eszközökkel szeretné megvalósítani.
A stáb többek között részt vett egy küzdőedzésen, amelyet az első hivatalos HEGYEM-dojóban tartott Gubacsi Attila, a szervezet alapítója.

A műsor kissé home-jellegű változatát itt lehet látni 🙂

Az edzésen részt vettek büszkeségeink, Kormány Józsika, valamint a Csizmadia család három fiatalja is, akik ügyesen és bájosan próbálták ellesni tanultabb társaiktól a mozdulatokat.

149_0

153_0

151_0

Az edzés mozzanatait nagyban meghatározta a forgatás menetrendje.
Az MTV riportere egy bő beszélgetésben a szervezet vezetőjét hitvallásról, érdemekről, utakról és lehetőségekről kérdezte, majd a küzdelmi mozdulatokat felvevő operatőr lépkedett a mezítlábakhoz szokott tatamin, hogy elkapja a legszebb mozdulatokat.

147_1A dojó előtt a mikrofon előtt megszólalt, és kendőzetlen őszinteséggel beszélt a mozgalomról és hozzánk fűződő viszonyáról Pártos Csilla nagykövetünk is, ugyanakkor a szerkesztők gondoltak családjainkra is…

Ezért új otthonukban keresték fel Csizmadiáékat, ahol a gyermekeken kívül apa és anya is hosszan ecsetelte, hogy miként kerültek kapcsolatba a mozgalommal, valamint Kormány József szűkebb pátriájába is ellátogattak, ahol szintén a szülők mesélték el élményeiket Józsi és a HEGYEM viszonylatában.

A riportfilm után Gubacsi Attila a műsorvezetők kérdéseire válaszolt.
Fontos, hogy lássuk és tudjuk: a szervezet miért és hogyan jött létre, valamint félreérthetetlen sikerként kell értelmeznünk azt is, hogy mozgalmunk azokat is cselekvésre késztet, akik erre eddig nem is gondoltak.

Éppen ezért a HEGYEM alapítója a szervezet sikerességének legfontosabb visszacsatolását abban látta, hogy gyermekeink közösségi aktivitása és tenni akaró lelkesedése olannyira megnőtt, hogy már csaját maguk kezdenek apróbb-nagyobb karitatív kalandokba a segítségnyújtás jegyében.

152_0

Mi küzdünk értük, és ők már másokért is küzdenek… – a kör így zárul be, és mi ennek örülünk a legjobban.