Gyönyörű történetek a HEGYEM óévi naplójában

Hölgyeim és Uraim, gyerekeink, barátaink, támogatóink, aktivistáink! A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom olyan évet zárt, amelyre sokáig büszkék leszünk. Történeteinket az élet írja, és ezért mi csak hálásak lehetünk. A HEGYEM Hírvivője ebben a cikkben most segít felidézni az elmúlt tizenkét hónap legfontosabb történéseit, hogy együtt nosztalgiázzunk, emlékezzünk és gyűjtsünk erőt a következő esztendőre. HEGYEM ALMANACH – mert nekünk van miből merítenünk…

Január

Erősen indult az év. Pártos Csilla és Erdei Zsolt Karancslapujtőn találkozott a falubeli Oláh Gergővel, ünnepelt és népszerű énekessel, az X-Faktor győztesével. Rövid találkozójukon a két Nagykövetünk felkérte Gergőt: legyen a diplomatánk!

Aki követi a HEGYEM életét, az tudja, a felkérés nem volt hiába…
De itt az első pillanatok: Oláh Gergő HEGYEM diplomata felkérést kapott

Február

Újabb hat HEGYEM gyermek csatlakozott a Kyokushin Rengokai égisze alatt dolgozó szegedi Ichiro Dojo legénységéhez. A Sensei Kardos Imre (4. DAN) vezette klubban már tizennyolc karatékánk dolgozik. Egy dél-alföldi versenyen két dobogós helyezést is begyűjtöttek.
Hogy kik? Itt kiderül: Fényes medálokkal ismerik el gyermekeink tudását

A dél-alföldi HEGYEM-harcosok a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában, egy muay thai-box bemutatóval egybekötött családi napon is részt vettek. És tudjátok, hogy ki volt az, aki a legkeményebb srác volt a ringben?
Szerintünk, tudjátok: Tudod, hogy én kemény vagyok?

Március

Boksz- és médiatörténelmi jelentőségű megállapodás született: Erdei „Madár” Zsolt a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű torna első fordulójában HEGYEM-nadrágban lépett szorítóba.
A saját blogunkon nyomon követett Madár végül pontozással veszített, de a szakértők szerint végig jobb ellenfelénél, Gyenyisz Gracsovnál.

Számos arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek harcosaink a III. Kazincbarcika Open Cup nemzetközi shotokan karate bajnokságon. Sőt a 15 egyesület 150 karatékáját felvonultató versenyt a Lázi József mesterünk által vezényelt HEGYEM-bemutató nyitotta meg.
Elevenítsük fel a történteket: Harcosaink megmutatták

Április

Hasznos, innovatív, civil szervezetünk életében meghatározó jelentőséggel bíró eseménynek voltak szem- és fültanúi azok a mesterek, munkatársak és önkéntesek, akik részt vettek a HEGYEM Mesterek Értekezletén. A bemutatókkal, közös gyakorlással egybekötött szakmai találkozón az ötletek begyűjtésére, a tapasztalatok megosztására, valamint a Hegyem Kódex elfogadására is sor került. Örülünk, hogy ilyen csapatban dolgozhatunk.
Aki még nem olvasta, olvassa: A megbecsülés és a tisztelet jegyében találkoztak mestereink

Május

Megtisztelő ajándékot kapott a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom: a Sunrise CrossFight Aréna önálló irodát biztosít a HEGYEM-nek. Az új helyiség új lehetőségeket is megnyitott: olyan teremben lehetünk jelen, ahol Mozgalmunk rendezvényeit zökkenőmentesen, klasszikus küzdősportos díszletek között tarthatjuk meg.
A díszletek tényleg szépek: Új főhadiszálláson a HEGYEM

Ahogyan tavaly, idén is jelentős gyerekcsapattal érkezett a HEGYEM Orosházára, hogy részt vegyen a helyi nőegylet által minden évben, a rászoruló családoknak megrendezett saját gyereknapi programján.
Zseniális napunk volt: Álomba ringató gyereknapi parádé Orosházán

Június

Különleges játszótér-avatásra készülődtünk a XI. kerületben a nyári kánikula első hetében. Az esemény főszereplője egy felújított játszótér volt, amelyet Dr. Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere és Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért felelős államtitkára adott át a gyerekeknek. A megnyitón fellépett a HEGYEM is: szegedi lurkóink bemutatót tartottak, Madár léceket tört, az államtitkár pedig jelezte: nem idegen tőle egy spontánul végrehajtott wing tsun formagyarkolat bemutatása…
Így sikerült: Amikor még az államtitkár is formagyarkolatot mutat be…

Július

A HEGYEM új diplomatákat avatott.
Shihan Szénási Zsolt (8. DAN) mestert, Madár edzőjét, Fritz Sduneket, és külön öröm, hogy az EZS SE szabadidősport szakosztály-igazgatója, Orlik Zoltán és a jótékonyságból az eddigi években szintén jelesre vizsgázott Várkonyi Attila szintén elfogadta felkérésünket.
Illusztris személyek gyűrűjében: Új színhely, új diplomaták

És eljött a tábor ideje :)))))))
Ezt nem is ragozzuk, csak mutatjuk, hol ragoztuk:

Tábori napló I.: Újra HEGYEM-kiáltásoktól hangos Salgóbánya

Tábori napló II.: Bemutatkoznak a szőnyegek varázslói

Tábori napló III.: Amikor a törpék igazán örülnek a nagyoknak

Tábori napló IV.: Kína és New York, lélek és izom

Tábori napló V.: Oláh Gergő velünk volt, és ezentúl mindig velünk lesz

Köszönet a Mestereknek, akik a HEGYEM mögött állnak

Augusztus

„Annak ellenére, hogy vonzott ez a világ, közvetlen kapcsolatom nem volt a harcművészetekkel. Volt, amikor közel voltam ahhoz, hogy én is tagja legyek ennek a közösségnek, de úgy alakult, hogy mégsem…” – kezdi beszélgetésünket Kelemen Gabriella, aki most a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom új gazdasági vezetőjeként mégis tatamira lép. Tervek és tettek – Kelemen Gabriellával beszélgettünk a mozgalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
Interjú.

A nyár talán utolsó látványos pillanataként mozgalmas sportparkká változott a Ramada Aquaworld, és ebben a metamorfózisban a HEGYEM is aktív szerepet vállalt.
A sportnapon minden a mozgásról és az egészségről szólt: Sportnap és HEGYEM, mozgás és egészség

Szeptember

Új dojót nyitott a tízéves Seiken STKE Budapest szívében. A Margitsziget szomszédságában megnyílt edzőterem lesz a kyokushin karate klub új főhadiszállása, de egyben a Hiko-ryu Taijutsu harcművészeti stílus európai Honbu-ja (központi edzőterme) is.
Ami számunkra azonban még ennél is fantasztikusabb hír: az új dojóban HEGYEM-gyermekek is tanulnak majd.
A szálak összeértek: HEGYEM dojót avattak Budapesten

Október

Az ősz egyik legfontosabb és legfantasztikusabb híre: a HEGYEM támogatói, segítői, szimpatizánsai 2013. október 1-től már a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány pályázatán elnyert ADHAT VONAL (www.adhatvonal.hu) telefonvonalán keresztül is tudnak adományokat küldeni a szervezetnek.
A mozdulatsor egyszerű: Egy telefonhívás, és máris támogatod a HEGYEM-et!

November

A kemény munka meghozta édes gyümölcsét: a Lázi József (2. DAN) vezette HEGYEM-es csapatunk tizenhárom tagja (köztük négy bódvalenkei srác) sikeresen övvizsgázott, és kapta meg a shotokan karate kiérdemelt fokozatait. A HEGYEM különösen büszke, mert a srácok nagyon kitettek magukért, ráadásul a vizsgázottak között többek már nemzetközi versenyeken is bizonyítottak.
Legyünk büszkék: Gyermekeink sikeresen vizsgáztak

Remekül szerepelt a Veréb Zoltán (2. DAN) mester által vezetett karácsondi csapatunk az Érden, a Rendvédelmi Kiképzők Szövetsége Országos Szervezete által megrendezett amatőr és profi meghívásos nyílt versenyen. Az önvédelmi kupán két versenyszámban, “kumite” és “földharc” kategóriában harcoltak a mieink.
Nézd, hogyan: Fényes érmekkel gazdagodott Karácsond

December

Ahogy tavaly, úgy idén is megbeszéltük a Mikulással: ha Magyarországon jár, töltsön velünk egy ajándékosztós napot. A Mikulásnak lehet a szavára adni. Ari és Jack krampusz kíséretében pontosan érkezett, és még az sem ijesztette meg, hogy már az elején rögzítettük: éjfélig közel száz gyerekhez kell eljutnunk.
Nézd meg, hogyan leptük meg a gyerekeket: Budapest útjain robogott a HEGYEM-Mikulás tandem

Sok-sok zöldséggel, húspakkal, gyümölccsel, a Family Frost-tal és az Orlik családdal indultunk neki Bátonyterenyének és a Karancsvidéknek. A hideg ellenére hosszú, tartalmas és meleg napot zártunk: mindehol megilletődötten és köszönettel vártak bennünket.
A HEGYEM csomag- és ajándéktúrája: Barátokkal, ajándékokkal, szeretettel…