Főműsoridőben a HEGYEM legújabb segítségnyújtási története

Több mint egy hónapig forgatták a HEGYEM legújabb segítségnyújtásáról szóló riportfilmet, amelyet az RTL Klub Fókusz című műsora most vetített le. A történet egyszerű és megkapó: egy, a televízió által felkutatott, komoly betegséget a vállán cipelő siófoki édesanya és gyermekei kazán nélkül kezdték volna meg a telet, de Pártos Csilla és a HEGYEM közbelépett. Azon túl, hogy kazánt és elemózsiát ajándékozott a családnak, arról is gondoskodott, hogy a gyermekek ingyen járhassanak karateedzésre. Büszkék vagyunk.

A Fókusz nézői szeptember elején ismerhették meg azt a siófoki anyukát, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved, de így is imponáló erővel és tiszta szívvel neveli két gyermekét.
Az anyuka akkor elmesélte: szorongva várják a telet, mert nincs a lakásukban kazán.
A film nagy port vert fel a közvéleményben, és több ezren mozdultak meg.
A Fókusz következő, most levetített riportfilmje már erről szólt:

Segítő szándékát jelezve, a Fókusz stábjnál elsőként a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nagykövete, Pártos Csilla jelentkezett. Csilla hasonló betegségben szenvedett, de egy életszemlélet-váltás után úrrá tudott lenni a betegségen.
A sorsok közötti nyilvánvaló párhuzam, valamint a segítségnyújtás újabb lehetősége megmozgatta a HEGYEM-et.
(A teljes, Fókusz által prezentált filmet itt láthatja:
http://www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/103419)

82_0

83_0

Több lehetséges alternatíva közül végül olyan csomagot állított össze, amely komoly segítséget nyújt a családnak.
Egyrészt partnerével, a siófoki Magasépítő ’99 Kft.-vel közösen elvégezte a fűtésrendszer korszerűsítését, a kétmillió forint értékű kazán-beszerelést, a ház szigetelését, másrészt bevásárolt a nehéz anyagi körülmények között élő családnak, harmadrészt pedig – hűen céljaihoz – a gyermekek harcművészeti oktatását is magára vállalta.

84_0

A gyerekek a siófoki Budoka Kyokushin Karate Klubjában ismerkedhetnek meg a harcművészeti alapokkal. Nem is lehetne jobb tanáruk, mint a klub alapító-, vezető mestere, a négydanos Kálóczi József, aki már több, a HEGYEM által kezdeményezett segítségnyújtási akcióban is részt vett.

85_0

A HEGYEM büszkén ad hírt a riportfilmről, mert sikerült egy újabb nehéz sorsú családot támogatni, másrészt olyan nézettségű műsorba jutottunk be, amely a civil szférában különösen fajsúlyos mozzanatnak számít.

86_0

A HEGYEM ezen cikken keresztül szeretné megköszöni mindazok munkáját, akik segítettek abban, hogy a segítség célhoz érjen.
Az RTL Klub stábjának, Pártos Csillának, a Magasépítő ’99 Kft.-nek, Sensei Kálóczi József mesternek, valamint minden HEGYEM-szimpatizánsnak, akik kérés nélkül is segítettek abban, hogy százezrek ismerjék meg a mozgalmat és annak szándékait.

87_0