„Ezt érezni kell!”

Szomora Leontina a HEGYEM-mel együtt nőtt fel. Az elsők között volt, akit a szervezet patronálni kezdett, és ezt a mai napig nem felejti el. A karate szervesen beépült az életébe, és ahogyan fogalmaz: olyan csapathoz tartozik már, ahol igazi családtagként tekintenek rá. Büszkék vagyunk, hogy gyerekeink nagy utat járnak/jártak be.; a HEGYEM-nek ennél nemesebb feladata nem lehet.

Szomora Leontina szegény családból származik, és a HEGYEM jó helyen és jó időben talált rá. Amikor a szervezet révén megismerkedett a karatéval, talán még ő maga sem gondolta, hogy a következő években kéz a kézben járnak majd.

Hihetetlen szorgalommal teljesíti az újabb és újabb kihívásokat, és ragyogó példája annak, hogy a harcművészet mit adhat az embernek.

„A karate számomra nemcsak sport. Olyan életérzés, amit ma már nem tudnék nélkülözni. Az edzéseken, a versenyeken nem az számít, hogy milyen márkás cipö van rajtad, hogy milyen színű a bőröd… Jó dolog egy olyan csapathoz tartozni, ahol igazi családtagként tekintenek rám” – mondja Leotina, aki minden HEGYEM által szervezett eseményen jelen van; legutóbbi táborunkban már csapatkapitányként is tisztelhették a többiek.

„Amíg nem ismertem a karatét, nem voltak céljaim, sodródtam az árral, ugyanúgy, mint a többi velem egykorú. De amikor a HEGYEM bevezetett a karate csodálatos világába, onnantól kezdve teljesen megváltozott az életem. Ezt az érzést nem lehet szavakba önteni, ezt érezni kell… Ezért nagyon hálás vagyok a HEGYEM-nek, és nagyon köszönöm, hogy megmutatták azt az utat, amin most járok” – fogalmaz a karatéka.

Leotina azóta is rendszeresen beszámol a szervezetnek legfrissebb eredményeiről; élménybeszámolóit legtöbbször fotókkal is illusztrálja.

Elmondása szerint az idei tábort is nagyon várja, ahol minden bizonnyal – eredményei és szorgalam okán – komoly feladatot kap majd a tábor vezetőitől.