Esély az életre: azért adunk, hogy más kaphasson…

A Sportime Olimpiai Splash Fesztivál egyik legnemesebb programján vehettek részt azok, akik csatlakoztak a HEGYEM véradási akciójához. A Ramada Aquaworld-ben Erdei Zsolt nagykövet mellett számos harcművész jelent meg, és szó szerint vérét adta másokért. A Ments Életet Alapítvánnyal, az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett esemény újra megmutatta: ha van miért harcolni, akkor vannak harcosok is…

A fesztivál programját kísérve, egész napos véradást szervezett a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom május 26-án.

A HEGYEM januárban meghirdetett, a televíziókban is eredményesen promózott kampánya elérte célját: az akciósorozat első rendezvényére az ország minden pontjáról érkeztek vendégek.

Elsősorban a HEGYEM gyermekei és azok szülei, de szép számmal voltak jelen az Erdei Zsolt Baráti Kör tagjai, ismerősök és barátok is, vagyis mindazok, akik úgy érezték: szeretnének segíteni.

Egy sorozat első lépése…

“A HEGYEM legfontosabb üzenete, hogy küzdj másokért! Ezt sokféle eszközzel lehet megtenni – az egyik a véradás. Idén azt a célt tűztük ki, hogy a harcművészet területén mozgósítjuk az embereket, és minél több véradással segítjük a rászorulókat. A mostani véradás csak a kezdet, egy sorozat első lépése” – fogalmazott Gubacsi Attila, a mozgalom egyik alapítója.

Rajta kívül Zsuga János, társalapító, Sensei Kalmár Árpád, a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetségének főtitkára és számos mester és tanítvány is adott vért, hogy együtt demonstrálják a cél fontosságát.

A mindennapok hősei…

“Úgy érzem egy olyan ügy mellé álltunk, ami mindenki életét segítheti, sőt a legtöbb esetben meg is mentheti. Nem kérdés, hogy egy közszereplőnek fel kell szólalnia, és segítségnyújtásra kell hívni az embereket. Számtalan alkalommal képviseltem a hazámat a ringben, küzdöttem nemcsak magamért, hanem a hazámért is, úgyhogy most azt kérem mindenkitől: küzdjenek ők is egymásért, álljanak közénk és segítsenek! Mindenkiből lehet mindennapok hőse! – hangsúlyozta Erdei Zsolt, a HEGYEM nagykövete, akit – betegségsorozata okán – az orvosok nem engedtek vért adni.

Tettek után szavak is…

Sensei Kalmár Árpád:
“Minden egészséges sportolónak kötelessége segíteni ott, ahol probléma van. A szövetség vezetőjeként is kértük, hogy ebben a megmozdulásban necsak most, hanem a jövőben is mozduljanak meg minél többen, és ha kell, segítsünk!”

Sensei Németh Pál:
“Fontosnak tartjuk a véradást! Egyre kevesebb a véradó, és sajnos sokan nem is adhatnak különböző okok miatt. Ráadásul a véradás egészséges is, amivel még életeket is menthetünk.”

Sensei Szappanos Zoltán:
“Örömömre szolgál, hogy az egész családdal eljöhettünk vért adni. Fontosnak tartom, hogy legyen összetartás az emberekben, és necsak önmagunkért, hanem másokért is érezzünk felelősséget. Együtt erősebbek lehetünk.”

Orlik Zoltán, az Erdei Zsolt Baráti Kör elnöke:
“Egy baráti társaságnak az összetartás a legfontosabb szava. Egy barát, ahol tud, segít; nekünk pedig itt volt a helyünk. Remélem, hozzájárulhattunk életek megmentéséhez.”

Terjessze Ön is!

A HEGYEM társadalmi célú televíziós reklámfilmjében a mozgalom alapítói mellett a HEGYEM nagykövetei, Pártos Csilla és Erdei „Madár” Zsolt, valamint számos sportoló kiválóság (Temesvári Andrea, Taróczy Balázs, Görbicz Anita, Pálinger Katalin, Michelisz Norbert, Matók Ádám) is kampányolt az életmentő ügy érdekében.

Kérjük, küldje tovább a film linkjét!
Küzdjön Ön is másokért!