Erdei Zsolt és Pártos Csilla együtt harcol az egészséges gyerekekért!

Azonnal igent mondott a HEGYEM „nagyköveti felkérésére” Pártos Csilla és Erdei Zsolt. Mostantól kezdve a koreográfus-táncművész és előadóművész, illetve a többszörös Európa-bajnok, világbajnok, profi világbajnok ökölvívó a HEGYEM csapatának tagja: munkájukkal, gondolataikkal, tevékeny közreműködésükkel segítik a szervezetet.

Kevés szó kellett ahhoz, hogy az ismert és elismert előadóművész és ökölvívó fenomén igent mondjon a HEGYEM alapítónak felkérésére: legyenek NAGYKÖVETEI a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft.-nek.
Mind Csilla, mind Zsolt biztosított bennünket arról, hogy szívvel-lélekkel támogatják elképzeléseinket, mivel egyetértenek céljainkkal, és pontosan értik, látják, érzik azokat a problémákat, amik a szervezetet életrehívták.

16_0

Az eljött pillanat

17_1– Gyakorló anyaként tudom, hogy ebben a történetben nemcsak a gyermek, hanem a szülő is nagyon fontos. A HEGYEM egyik legfontosabb feladata az, hogy a szülőkre is hatást gyakoroljon, mert csak így, együtt lehetünk erősek. Sohasem szabad elfelejteni, hogy az ember életében mindig akad olyan „hegy”, amit meg kell mászni.
Olykor magunkért küzdünk, olykor a gyerekünként, olykor ismeretlenekért – az élet minden próbatétellel tanítani akar nekünk valamit. Most azt a pillanatot éljük, amikor másokért kell küzdeni – fogalmazott Csilla, amikor arról kérdeztük: miért csatlakozott a szervezethez.

Az egészséges életmód híve, gondolatainak, gyakorlatainak “misszionáriusa” ezen kívül elmondta: sajnos olyan korszakban élünk, amikor csak kapkodjuk a fejünket a változások láttán, és kevésbé törődünk azokkal a dolgokkal, amelyek igazán fontosak számunkra.

– Jó és rossz élményeim tanították meg arra, hogy mindig meg kell találni az egyensúlyt, mivel „hullámzó” életünket csak a harmónia, csak a harmóniára való törekvés teheti teljessé.

Tiszta játék

18_1Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Erdei Zsolt is.
A magyar boksz koronázatlan királya saját emlékeit elevenítette fel a problémák számbavétele kapcsán, majd elmondta: külön öröm számára, hogy a HEGYEM a küzdősportok szellemiségét szeretné terjeszteni.

– Azokban a sportközösségkben hiszek, ahol nemcsak az eredmény számít. Hanem maga a gondolat is: ki-ki magáért harcol, de mégis együtt, közösen tesz a célokért. Egy dolog számít: a sportoló gyerekek szeressék, amit csinálnak, érezzék jól magukat a választott közösségükben, és így épüljenek! A harcművészeteknél sportszerűbb megmérettetés nem létezik. Kiállsz valakivel szembe, és csak ti vagytok… Ütést fogsz kapni, ütést fogsz adni, és a végén az győz, aki állva marad. Ez egy tiszta játék. Egy olyan játék, ami során azonnal meg fogod tanulni, hogy a másikat tisztelni kell. Hogy lennie kell benned alázatnak… Hogy az ellenfelet becsülni kell… A tisztességes harc alaptörvénye, hogy tiszteld az ellenfeledet – magyarázta hangos mozdulatokkal Zsolt.
– Mindig szívügyem volt, hogy segítsek. Ezért örülök nagyon, hogy egymásra találtunk én és a HEGYEM – tette hozzá.

Ennél jobban azonban csak mi örülünk, hiszen Csilla és Zsolt elkötelezettsége, támogatása sokat jelent a szervezet számára – személyükben olyan támogatókra leltünk, akikre az egész ország büszke lehet…

19_0