Ép testben ép lélek – Az egészséges életmódért “bemutatóztunk”

Újabb nagyszabású, az egészséges életmódot hirdető, a sportolást, a különböző „jótékony” sportágakat népszerűsítő akcióban vehetett részt a HEGYEM. A helyszín ezúttal Budapest XVIII. kerülete , ahol egy szakközépiskolában adódott lehetőség arra, hogy a kyokushin karate, és ezen keresztül a harcművészet rejtelmeivel ismertessük meg az érdeklődő diákokat.

Már jóval a rendezvény megkezdése előtt rengeteg diák érdeklődött arról: vajon melyik teremben lesznek azok az edzések, amelyeket a HEGYEM szervezésében Sensei Horpácsik György (4. DAN) kyokushin karatemester és nyolc tanítványa tart a meghirdetett program szerint.

308_0 309_0

Sensei Horpácsik György (4. DAN) ismertet és nyilatkozik

A napfényes őszidő végül megengedte, hogy aktivistáink ne egy zárt tornateremben, hanem a szabad ég alatt, a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola udvarán tartsák meg a bemutatót. A bemutatót, amely csupán az egyik eleme volt annak az egészségnapnak, amelyen ismert és elismert szakemberek, sportolók mutatták be választott sportáguk kulisszatikait.
– Az “Ép testben ép lélek” címre keresztelt egészségnapnak az a célja, hogy minél sokoldalúbban sorakoztassuk fel a gyerekek egészséges életmódra neveléseinek lehetőségét, kihangsúlyozva a rendszeres testmozgás, a funkcionális, a saját testsúlyos edzésmódszer és eszközök jelentőségét – avatta be a részletekbe a HEGYEM Hírvivőjét Pozsonyi Zsolt, a TRX edzésmódszer hazai vezető instruktora, aki Lakatos Adrienn, az iskola pedagógusa ötletét karolta fel munkájával.

311_0 315_0

Pozsonyi Zsolt bemutat, a gyerekek gyakorolnak

A célkitűzések szellemében Pozsonyi Zsolt, Csizmazia Bernadett és Farkas Dóra TRX és BootCamp, Antal Miklós Fit-Ball, Németh Krisztina zumbaórákat tartott, míg Kiss Áron dietetikus és Várhegyi László természetgyógyász abban segített, hogy mindenki megtalálja az egészséges életvitel megtalálásához vezető út legfontosabb kapaszkodóit.
Az előadások és a sportfoglalkozások a rendezvény három órájában folyamatosan egymással összehangolva, párhuzamosan zajlottak.

310_0 314_0

A HEGYEM-et a fent említett Sensei Horpácsik vezette Seishin Dojo képviseltette, amelynek tagjai látványos és hasznos bemutatót tartottak a diákoknak.
Az „amatőr” karatékák hol játékosan, hol teljes mellszélességgel vetették bele magukat a gyakorlásba, és ami talán a legfontosabb: sokan az edzések végén érdeklődve keresték fel a vezető mestert, hogyan és miként kezdjék el a látottak tanulását.
– Talán ez a legfontosabb… – jelentette ki Horpácsik György, mert az ilyen rendezvényeknek pont az a legfontosabb hozadéka, hogy érdeklődést generáljanak, és megadják a lehetőséget arra, hogy a gyermek necsak egyetlen napra, hanem egy egész életre szóló életmódváltásra okot adó segítséggel találkozzon.

312_0

313_0

Büszkén írjuk: a Seishin Dojo és a HEGYEM zajos és elismerésre méltó sikert aratott a XVIII. kerületben.