Élelmiszeradományokkal kopogtattunk szeretett családjainknál

Jó híreket olvasni sohasem késő… Így történhet meg, hogy az új év első híradása még egy karácsonyi ételosztásról szól, amit a Dél-alföldi gyermekeinknek szerveztünk. Monca, a területi HEGYEM-vezető végigjárta az otthonokat, és hússal, szaloncukrokkal, „finom-hasznos-édes” ajándékokkal lepte meg a lurkókat. Ők pedig Moncát lepték meg, na de erről majd később…

„December 22-én kaptam egy üzenetet, miszerint egy jóléleknek hála, gyors ajándékozási kört tudok futni karácsony előtt. Villámgyorsan hívtam a hentest, megrendeltem a húst, megvettem a szaloncukor csomagokat, és hívtam a családokat” – elevenítette fel a készülődés pillanatait Monca, majd hozzátette: „már a hívásoknál érezhető volt az a mérhetetlen megkönnyebbülés, hogy mégiscsak igazi karácsonyi vacsora kerül majd az asztalokra…”

És ami elindult, az folytatódott: Monca a Szenteste előtti napon, reggel nyolckor már a piaci hentes előtt toporgott. Hentesünk friss és szép termékeket árul, és miután tudja, hogy hova visszük a húst, a kilókat sem méri szűken… Letudva a tömegelést, a HEGYEM “egyszemélyes árukihordója” átnézte az itinert, és kellemes borzongással vette tudomásul: huszonhat (!!!) címre kell kiérnie.
A cím sok, az idő kevés, Monca útra kelt.

„Nagyon boldog volt mindenki; csak úgy repültek az órák. Mindenhol szeretettel, kedvességgel és apró meglepetésekkel vártak” – mesélte Monca.

A gyerekek hol rajzokkal, hol apró ajándékokkal, hol karácsonyfadíszekkel lepték meg a HEGYEM diplomatáját, sőt az egyik helyen még egy karácsonyi pizzát is felszeltek a tiszteletére.
„Annyi szeretetet és figyelmességet kaptam aznap, hogy szerintem én sokkal jobban jártam, mint ők… Gazdagabb lettem” – vonta le a végső következetést a jótündér, és mi erre csak azt mondhatjuk: már ezért az egyetlen mondatért is érdemes volt küzdenünk 2013-ban…